Vandaag samen met een collega in de kades gezeten. Vlakbij een nieuwbouw wijk in de buurt wordt tevens een Zonnepark aangelegd. Omdat hier omheen veel waterpartijen liggen/ komen moet daar een kade om

Massey Ferguson 7726

Siete
Vandaag samen met een collega in de kades gezeten. Vlakbij een nieuwbouw wijk in de buurt wordt tevens een Zonnepark aangelegd. Omdat hier omheen veel waterpartijen liggen/ komen moet daar een kade omheen aangelegd worden. Vandaag het eerste begin gemaakt voor de afwerking. De kade zelf is met 2 Long Reach kranen aangelegd. De Teeltgrond gaan we er met de Dozerbak overheen slepen, om daarna af te kilveren en in de zaaien zodat dit weer gewoon mee gemaait kan worden met aangrenzende grasland percelen. Prachtig Klusje!!!

Reacties

MaxxuM4ever
Lang leve de groene subsidies zeg maar.
+1
Siete
@MaxxuM4ever
Ja ik vind t vreselijk lijken. Zonde van mooie landbouwgrond ook....
Ze stampen de hele wereld vol met deze velden helaas...
Fast Eddy
@Siete

Hoogeveen zit rondom in de zonneparken. Het lijkt voor geen meter. Ik heb liever een windmolen op 600m van mijn huis.
Siete
@Fast Eddy
Ja ik weet het. Kom er geregeld op weg naar mn schoonouders..
Leeuwarden net zo. Zonde..
Fast Eddy
@Siete

Vandaag viel het mij op hoe groot het zonnepark van Oosterwolde wel niet is. Zonneparken op goede grond ben ik geen voorstander van.
+1
Siete
@Fast Eddy
Zal t je sterker vertellen. Een deel van die palen heb ik nog uitgezet tijdens mn half jaar dat ik hen geprobeerd of landmeter niks voor me was. Haha. Maar idd dat is helemaal een grote.
Nee als t dan zo nodig moet, zet ze dan op daken. Loods bij ons op de zaak liggen ook de nodige van een lokaal energie collectief.
KlaasM
@Siete waarom worden er geen meer zonnepanelen op daken gelegd? Volgens mij zit daar wat achter. Wil de groene lobby zonnepanelen int land zichtbaar voor de burger?
Willen de verzekeraars ze niet op het dak hebben?
Wie het weet mag het zeggen..
@KlaasM of voor de brandweer zou da op het dak ook niet positief zijn.
Kunnen niet meer zonder spanning zetten.
+1
casejxu
@KlaasM laatst hier in de buurt grote brand gehad bij bollenboer vol met zonnepanelen op het dak. Panelen knappen en stukjes glas dwarrelen met de rook mee. Lagen overal. Alleen die schade van opruimen is al n vermogen
Siete
@KlaasM
Ja geen idee. Ik ben helemaal niet thuis in die dingen verder. Wij doen hier toevallig het grondwerk. Wat ik wel weet, je constructie moet er ook op berekend zijn.
Bij ons op de zaak is de constructie helemaal verstevigd voordat de panelen er op kwamen.
zettelmeyer
Zonde van het land... maar wel mooi klusje. Waar wij de mais altijd hadden is nu ook een zonnepark. Mocht van de gemeente niet alleen op bassins bij kassen. Hebben ze er een bassin van 24 ha gemaakt met zonnepanelen er op
Siete
@zettelmeyer
Ja het is een vreemde wereld zo langzaam aan.. Maar idd, wij hebben er nu wel weer een mooie klus van. Dat is de andere kant.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 7726 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!