Foto van een Fendt 211 Vario... Foto is geplaatst door fendtje310 op 01-09-2020 om 21:07:41, met 39 reacties.

Fendt 211 Vario

fendtje310
Foto van een Fendt 211 Vario..

Reacties

+1
CoenNijenhuis
Wel mooi zo die volglas deur aan deze kant.
+4
wim-same
Leg mij de functie van de spanbanden eens uit. Als de trekker achteruit wil rijden komt de achterste spanband direct alleen maar losser, en zal vervolgens gewoon van de banden af vallen, en de voorste spanband draait dan de grill in. als de trekker vooruit wil is het precies anderom. Het draaipunt van de wielen zit op het hart van de wielen, dus deze trekker staat puur vast op de handrem.
+2
fendtje310
@wim-same dan is het te hopen dat hij in ieder geval een goede handrem heeft..
wim-same
@fendtje310 Dat is zeker te hopen, en ook te hopen dat hij geen politie tegen komt die verstand van transport heeft.
bartjuh
@wim-same niks te verliezen toch? Tis maar een groene met rooie velgjes😝
+1
SJB533
@wim-same
Heb je zulke mooie velgen....
wim-same
@SJB533 Ja, maar dan wel inhaken voor het dode punt.
+1
zettelmeyer
@wim-same hoe had jij het gedaan? Ik had hem achter bij topstang en voor bij topstang vast gezet. Bij shoveltje doe ik dat wel. 2 vaste punten vast zetten want die heeft namelijk geen handrem meer
wim-same
@zettelmeyer Kan in dit geval ook in de wielplaten van de achterwielen. Haken achter de bovenste nok, en dan gekruist vast zetten.

(klik om te vergroten)

hoest
@wim-same nee hoor als de trekker achteruit gaat moet de spanband eerst nog langer worden, pas als de band op negen uur staat is hij op zijn langst een daarna komt hij slap te hangen. Hier gebeurt niks mee maar voor het mooie vanuit dit gezichtspunt had hij hem misschien nog 1 nok hoger kunnen doen maar je weet niet hoe hij dan achter uit komt met de achterbrug etc.
+1
wim-same
Ik hoop hier even een leerzame discussie op te werpen.
+1
CoenNijenhuis
@wim-same Politie zal nog een keer gaan.., ILT word al gekker.
wim-same
@CoenNijenhuis Maar je wil het toch niet meemaken als dit van de dieplader af komt zetten, en jij rijd er toevallig net achter. Pas nog een foto gezien, ook van een Fendt op een dielader die er ook vanaf gekomen was, en nog wel in het hele strenge Duitsland. Fendt hat trouwens ook veel schade. Niet nodig.
fendtje310
@wim-same ik schat dat deze foto ook in Duitsland is genomen, aan het gele verkeersbord te zien net naast de trekker
wim-same
@fendtje310 Ik heb daar twijfels over. Duitsland is heel fel op het lading zekeren.
Fast Eddy
@wim-same

Zo als dit trekkertje vast staat hoort het. Mijn buurman die bij Holtrop/vd Vlist rijd heeft ze er ook altijd zo op staan. En dan een spanband per wiel.
+1
casejxu
@Fast Eddy t staat ook wel degelijk. Maar als er wat gebeurt staat ie niet meer vast. Inpricnipe moet als de vrachtwagen op ze kant gaat de trekker blijven staan. En dat lukt zo niet
+1
Fast Eddy
@casejxu
Ik denk dat deze manier ook wel werkt. Je duwt naar elkaar toe. Zo moet het in Duitsland. Dat land heeft strengere regels dan hier.
+1
Schluterfan
@wim-same

Ja klopt, hoor ik vaak van de transporteurs die op mijn werk komen, gemakkelijk 700euro boete.
Fast Eddy
@wim-same

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

wim-same
@Fast Eddy De porche staat gekruist vast, maar de John Deere's niet. Die staan geoon op de handrem vast. Spanbanden doen niets.
+2
Sanderford
@wim-same wij zetten ze ook nooit over de banden vast, er zitten meer dan genoeg vaste punten aan een trekker om daar je banden aan vast te zetten als je je velgen niet wilt gebruiken om in te haken.
EA_MF
@Sanderford dan moeten wel alle veerpunten (vooras) op de aanslag staan. Auto’s worden ook niet voor niets over de wielen heen vast gezet 😉
Sanderford
@EA_MF zo modern heb ik ze nog niet dat er vooras vering op zit, dus daar had ik niet bij stil gestaan 😂😂
Fast Eddy
@wim-same

Bij de Porsche zit een rem spanband aan(ook gebruikelijk in Duitsland). Dat je denkt dat de John-Deere`s niet goed vast staan is jou mening. Ik weet wel beter.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Fast Eddy:
Bij de Porsche zit een rem spanband aan

Waar zit die?
En waar zie jij dat aan?
Fast Eddy
@Fendt926Driver

De band die naar achteren gespannen is. Bij zware machines gebruiken ze een rem ketting.
+1
hobbyboer
Quote Reactie van @wim-same:
De porche staat gekruist vast, maar de John Deere's niet. Die staan geoon op de handrem vast.

Ik neem aan dat die John Deere's in de P staan, dus de bak geblokkeerd, en de motor uit, dus dan staat de 4wd ook ingeschakeld, dus naar mijn idee kun je de trekker en wielen als 1 star geheel rekenen.
Dan doen die spanbanden echt wel wat.
wim-same
@hobbyboer Ik weet dat je gelijk heb, Maar denkt de politie door ook zo over. ? Niet alle merken hebben en P stand. Zo lag er een tijdje geleden in Duitsland ook een Fendt die van de vrachtwagen af gerold was.
+1
hobbyboer
@wim-same Ja er kan ook nog genoeg mis zijn wat wij niet eens kunnen zien op de foto.
wim-same
@hobbyboer en weet iedere chauffeur hoe een trekker werkt ? en of er een P stand op zit. Want ook John Deere heeft een gewone handrem hoor, naast de P stand.
hobbyboer
@wim-same is toch vrij duidelijk zichtbaar?
En die met een cvt staan zelfs automatisch geblokkeerd als de motor uit staat.
wim-same
@hobbyboer Weet een willekeurige dieplader chauffeur dat ook ? Ik denk het niet. Weet jij hoe alle trekkers werken ? .
Fast Eddy
@wim-same

Bij de fabriek of laadpunt van de fabriek word je alles uitgelegd of door eigen personeel geladen. Dan kan de chauffeur aangeven hoe hij het erop wil hebben.
+1
wim-same
@Fast Eddy Ja, en vervolgens moet de chauffeur de lading vast zetten, en is de chauffeur ook verantwoordelijk voor zijn lading. Logisch dat er op een laadpunt gevraagd word hoe de chauffeur de lading er op wil hebben. Dan is de afzender nooit aansprakelijk voor de lading.
Fast Eddy
@wim-same

Net even aan mijn buurman gevraagd hoe hij de trekkers vastzet. John-Deere eist dat je hun trekkers met 6 spanbanden per trekker vastzet. Namelijk om elke band 1 en 2 remspanbanden.
newholland6640
@Fast Eddy en hoeveel weegt z'n trekker? Die mag met twee spanbanden nooit zo vast staan. Die gaan tot max 2500 kg meestal. Dus 5000 kg. Trekker weegt meer. Daarbij werkt die spanbanden ook maar 1 kant op. Dus als je noodstop maakt 1 slanband van 2500 kilo voor een 7 ton wegende trekker?
Fast Eddy
@newholland6640

Daar zit nou net de clou. De combinatie waar mijn buurman mee rijd is speciaal voor het buitenland. Alles is zo licht mogelijk om zoveel mogelijk te laden. De spanbanden zijn 10 tons spanbanden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 211 Vario ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!