Foto van een Same Centauro 70. Foto van onderweg. Mooie Same nog volop in actie. Foto is geplaatst door 16045HSX op 02-09-2020 om 17:56:38, met 15 reacties.

Same Centauro 70

16045HSX
Foto van een Same Centauro 70. Foto van onderweg. Mooie Same nog volop in actie

Reacties

a3vandiejen
Prachtig.
+5
wim-same
Jarrycan's met middel kunnen boven je hooft op het dak staan, Luchtinlaat is verhoogd om de motor te beschermen tegen schadelijke en corrosieve stoffen, maar de chauffeur mag op een open spuit trekker zitten.
+1
yoohan
@wim-same
Tsja, vroeger was er niet anders als open trekkers voor een spuit. Maar ben het direct met je eens dat anno 2020 dit wel zo'n beetje gepasseerd station is. Tijden veranderen.
+2
wim-same
@yoohan Ach helaas Johan heb ik ook nog met een open trekker gespoten. en zolang het nog maar herbiciden zijn......
+1
yoohan
@wim-same
Ik ben nog niet zo oud Wim, maar heb ook al veel spuitwerk gedaan en nog steeds regelmatig. Alleen mijn mentaliteit is wel anders geworden.
Veel herbiciden zijn/waren ook erg slecht voor je lijf hoor. Zaten ook veel doodshoofdmiddelen tussen die acuut erg giftig waren. Of juist op lange termijn slecht voor je.
wim-same
@yoohan Doodshoofd middelen heb ik nooit gespoten, Mijn vader nog wel, maar met de rugspuit. Ik werkte meer met groeistoffen. Maar goed is het nooit.
+1
@wim-same en sommigen spuiten ook nu nog met de achterruit los 😅
+1
yoohan
@MaartenMandemaker
Ook dat gebeurt. Ligt er ook net aan waar je mee bezig bent natuurlijk. Ben zelf werkzaam in de boomkwekerij branche. Wordt ook regelmatig een bladbemester gespoten bijvoorbeeld.
Tuurlijk moet je daar ook voorzichtig mee zijn, maar je ziet steeds meer 'bij'producten waar je volgens veiligheidsblad amper persoonlijke bescherming bij nodig hebt.
@yoohan Ja klopt, zelf ook een trekker zonder airco voor de spuit, maar achterruit heb ik nooit los. Hebben wel een getrokken machine, dan zit de boom al een stuk verder naar achter, en de doppen van tegenwoordig hebben veel minder drift.
+1
Kramer U800
@wim-same Mijn oom en tante hebben in Limburg nog met round up gewerkt gewoon uit de blote hand, in de kassen. Zijn bijna 80, dus het is lastig te zeggen, de ene gaat door de andere kan er niet tegen. En dan doen ze ook nog eens erbij roken... de zwaarste sjek uiteraard anders hoorde je er niet bij hè
wim-same
@Kramer U800 met round-up werk ik ook nog steeds hoor. en ook met een rugspuit. daar ben ik nog niet zo benauwd van.
+1
@wim-same gramoxone en zo was veel minder.
+3
yoohan
Daarentegen vind ik het wel een mooie combinatie, dat wel 😁
suggs 73
Heeft ook wel eens te koop gestaan aantal jaar terug , beste is raam dicht , daarna een open cabine en als slechts een cabine met achterraam open , en dat heb ik gedeeltelijk om bij de bediening te kunnen komen , maar heb ook geen ambitie om oud te worden , meeste risico loop je bij het vullen trouwens .

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Centauro 70 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!