Foto van een Fendt 308 LSA Veldje zaaiklaar leggen voor t eerst met de Fendt voor de smaragd. Viel me toch niet tegen hoe die t deed.

Fendt 308 LSA

TeunFendt
Foto van een Fendt 308 LSA Veldje zaaiklaar leggen voor t eerst met de Fendt voor de smaragd. Viel me toch niet tegen hoe die t deed.

Reacties

+1
new holland koen
Nu zaaiklaar leggen?
Voor blijvend grasland?
+1
TeunFendt
@new holland koen Ja hebben dit jaar sperziebonen gestaan zodat het niet aan de telling kwam voor blijvend grasland. Konden zo nog mooi gras inzaaien.
new holland koen
@TeunFendt Oke, duidelijk!
Valt me trouwens wel tegen hoe de smaragd het neerlegd, niet mooi vlak.
Is misschien omdat je er niet diep door gaat?
+1
TeunFendt
@new holland koen klopt was maar 3cm door heen gegaan geloof ik anders kwam t sperziebonen loof weer naar boven. Maar de loonwerker zaait met rotorkopeg en vorenpakker rollen dus het kwam toch mooi vlak te liggen
+1
bartjuh
3 cm diep erdoor en dan valt het je niet tegen hoe die 't deed...? Laat dat ding maar eens zakken dan kan je 't pas bekijken of die 't kan doen. Voor zulke ondiepe bewerkingen heb je andere machines die 't mooier doen
new holland koen
@bartjuh Dat dacht ik dus ook ja!
3 cm kost geen pk's, dan zou het heffen de beperkte factor zijn...
TeunFendt
@bartjuh Nou vertel dan welke machine we beter konden gebruiken?
valmet6400power
@TeunFendt
Zo’n Kongskilde eg bijvoorbeeld?
TeunFendt
@valmet6400power Zaten hier te denken met de triltand of de smaragd maar toch de smaragd gekozen omdat deze meer een vlak maak effect had dan de triltand. Voor het mooie zou hij of iets dieper moeten of we moesten alle instellingen eraan veranderen maar wij vonden het resultaat goed genoeg dus dan is t ook prima. Ieder zijn eigen mening.
+1
bartjuh
@TeunFendt triltand, messen/schijveneg, kopeg...
+1
valmet6400power
@TeunFendt
Ja de werking van een smaragd wordt beter naar mate je hem dieper zet. Hij is ontwikkeld om de gewasresten te mengen met de grond. En dat gebeurd nu niet. Maar als jullie de werking maar goed vinden dat is het belangrijkste toch?
+1
valmet6400power
@bartjuh
Nou ik wou zeggen, dat is inderdaad niet onverklaarbaar als je hem er bovenop laat lopen in plaats van door de grond 😅

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 308 LSA ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!