Foto van een Dewulf Kwatro, uien aan het rooien op 75 cm bedden.. Foto is geplaatst door Ritchie op 05-09-2020 om 19:31:10, met 6 reacties.

Dewulf Kwatro

412 foto's van @Ritchie

Ritchie
Foto van een Dewulf Kwatro, uien aan het rooien op 75 cm bedden.

Reacties

MaxxuM4ever
Waarom rooien jullie ze niet los op de gangbare manier en dan ff laten drogen op het land alvorens ze op te laden? Deftige rooier overigens, bevalt goed?
Ritchie
@MaxxuM4ever

Hoe wil je dat precies doen? Je bent dan een behoorlijke berg met grond aan het verzetten door de bedden, en als je lichter rooit rollen ze in de sleufjes tussen de bedden 😉

Rooier is van de loonwerker, is van 2018 maar bevalt volgens mij wel prima ja. Verdichting e.d. valt mij eigenlijk best mee.
MaxxuM4ever
Heb je ook een foto van voren? Wij telen thuis alles gangbaar, uien staan met 5 rijtjes op een 1,50m bed vlakvelds gezaaid.
Ritchie
@MaxxuM4ever

Volvelds gebeurt hier ook wel gewoon, zij het 3.15. Het ding is dat je een systeem wilt waarbij je onkruid zo goed en zo lang mogelijk in de hand kunt houden met eggen en schoffelen. Het idee was dat om dat op deze manier (bedden frezen en uien erop zaaien) te doen. Dit was het eerste jaar maar beviel opzich wel.
+1
Ritchie
@MaxxuM4ever

Bij deze

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Dewulf Kwatro ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!