Foto van een Strautmann BE 75, vaste mest weer op een deel van het grasland liggen.. Foto is geplaatst door Valtrapowerr op 13-09-2020 om 12:21:45, met 9 reacties.

Strautmann Streublitz

Valtrapowerr
Foto van een Strautmann BE 75, vaste mest weer op een deel van het grasland liggen.

Reacties

Pascal
Mooie strooier! Bevalt goed?
Hoelang laten jullie de mest zitten voor je het uitrijd?
Valtrapowerr
@Pascal Ja bevalt heel goed handig formaat voor ons zo!

Nu heel kort want ik had eigenlijk mest tekort 🙈😂
Piet1960
Lijkt me lastig om het goede tijdstip te bepalen om dit te strooien of niet? Neem aan dat je dit land niet meer maait.
Valtrapowerr
@Piet1960 ja klopt, proberen dan in de eerste dagen van september te maaien dan kan het er voor de 15e op leggen
Piet1960
@Valtrapowerr Is dan laatste snede voor schapen of zo? Op dit moment nog bemesten is toch zonde voor je benutting of is het meer stro voor de org.stof?
Valtrapowerr
@Piet1960 nee we bloten dat af maar zoveel gras is die laatste snede toch niet. Ja stikstof wel wat misschien maar door gras groei nu en stro bouw je wel organisch materiaal/stof op en fosfaat blijft op z’n plek. In het voorjaar kan je het vaak goed zien welke percelen wel of geen vaste mest hebben gehad.
Piet1960
@Valtrapowerr Duidelijk. Valt er wel nogal wat te bloten want er groeit nog veel nu. Maar mag best wat gras blijven staan in de winter, als het maar geen oud gras is.
Valtrapowerr
@Piet1960 ja meestal 2 x en dan is het wel aardig kort voor de winter

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Strautmann Streublitz ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!