Foto van een Liebherr 900 litronic moest er toch maar een keer van komen dat de getrokken kraan weg ging voor een mobiele.

Liebherr 900 litronic

Foto van een Liebherr 900 litronic moest er toch maar een keer van komen dat de getrokken kraan weg ging voor een mobiele.

Reacties

tonjansen
Hiervan was toch veel vernieuwd/gereviseerd? Pompen, olie etc?
robbin lamers
@tonjansen Niet dat ik weet heb hem gekocht hoe die er stond. zijn wel wat dingen aan die er nog aan moeten gebeuren. maar ken je deze kraan dan? ben wel benieuwd wat die heeft gedaan in zijn leven.
Fendt926Driver
@robbin lamers welkom bij de kraan machinisten club.
Zo op het oog een mooie machine.
Wat heb je er allemaal bij?
Of alleen deze bakken?
Gelukkig wel (hydro?) Snelwissel
robbin lamers
@Fendt926Driver ja dankjewel, nee heb er 3 bakken bij, deze bak zo breed als de snelwissel, een normale graafbak, 170cm ofzo en een puinbak. helaas geen hydraulische functies aan kraan. wil er nog wel een palletvork bij maar dat komt nog wel een keer.
+2
mf-6265
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
welkom bij de kraan machinisten club.

is daar een club van dan ;p dan ben jij daar we een buitenbeetje van met een speciale kraan 😃
tonjansen
@robbin lamers

Nee ik ken de kraan niet. Zoek zo’n soort kraan, alleen dan met hydraulische functies voor een sorteergrijper. Had de verkoper gesproken en dacht dat hij dat vertelde dat er veel aan vervangen was.Maar dan heb ik 2 kranen door elkaar gehaald denk ik.

Mooie kraan verder. Veel plezier ermee.
robbin lamers
@tonjansen ja dankjewel komt vast goed. vind het zelf ook zonde dat er geen functies op zitten, maar kan altijd nog weer een andere kopen die dat wel heeft als ik het echt nodig heb.
jantje 8110
Mooie kraan, ben zelf ook nog aan het rondkijken ipv een getrokken kraan. maar dan een maatje kleiner.
robbin lamers
@jantje 8110 ik snap helemaal wat je bedoeld, ik was ook op zoek naar iets kleiners, alleen dat kleine spul is ook allemaal best duur naar verhouding, en dan ben ik bang dat die soms weer net klein zat is, moet waarschijnlijk ook nog een schuur slopen en dan is 12 ton misschien wel net krap aan. maar ik kan het je zeker aanraden om een mobiele te kopen, is echt super handig.
casejxu
@robbin lamers prijs verschil tussen klein en groot lijkt idd nihil. Best wel lastig. Willen thuis graag een 4 a 5 tonner op rupsen maar die zijn bijna net zo duur af en toe als een 12 of 14 tonner
robbin lamers
@casejxu ja en dan zijn er ook nog van die atlas 1302 types enzo maar daar wou ik ook nog niet echt aan beginnen is me eigelijk net te oud.
casejxu
@robbin lamers klopt. En redelijk.groot alweer. Neuson 6502 of 03 lijkt me ook nog wel wat. Jaren zo een tot beschikking gehad en konden we alles mee. Ook zeer sterk in de hoek
robbin lamers
@casejxu ja dat is vooral een makkelijk compact maatje. maar die dingen kosten ook nog wel aardig veel. En aangezien wij ook geen shovel ofzo hebben wil ik ook wel dingen kunnen hijsen. en dan valt deze er niet maarzo achteraan.
+1
valmet6400power
@casejxu
Tot je onderhoud krijgt dan is alles van een 14 tonner 2x zo duur als van een 6 tonner. En die 14 tonner is gebruikt in de kuubs en een 6 tonner waarschijnlijk niet. En je hebt een karretje nodig als je je rups wil verplaatsen dus ik ben blij dat we een 6503 hebben 😄
robbin lamers
@valmet6400power qua onderhoud heb je misschien wel gelijk, dat kuubs verzetten ben ik het niet helemaal mee eens, doordat een 5 tonner wat kleiner is worden ze al gouw gebruikt om werk te doen waar ze net te klein voor zijn, en dan hebben ze het ook niet makkelijk. Maar verder moet iedereen ook een machine hebben die bij zijn bedrijf past.
+1
mf-6265
Mooie kraan! wel een brede puinbak zo te zien. een puinbak staat bij mij ook nog op het verlanglijstje.
+1
robbin lamers
@mf-6265 ja inderdaad de puinbak is aardig breed. ook nog wel een nette puinbak, op die strip aan de zijkant na. Maar gewoon er even weer tegenaan drukken en vast lassen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Liebherr 900 litronic ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!