Foto van een Valtra 8150 van Loonbedrijf Hartemink (Sinderen) ×.. Geplaatst door jehan op 15-09-2020 om 21:08:12, met 17 reacties.

Valtra 8150

Foto van een Valtra 8150 van Loonbedrijf Hartemink (Sinderen) ×.

Reacties

+2
jehan
Dagen aan het ploegen kilveren kalkstrooien graszaaien ..allemaal kleine perceeltjes ..hoofd reden schade van engerlingen
yoohan
@jehan
Engerlingen is een gigantisch probleem in bepaalde gebieden.
Fatsoenlijke oplossingen zijn er niet voor. Ja grondbewerking en vruchtwisseling, daar gooi je de hoogste ogen mee.
Ik heb er bij boomkwekers in regio Twente ook regelmatig mee te maken helaas.
wim-same
@yoohan en vooral op zandgrond denk ik de grootste engerling problemen.
jehan
@yoohan ja vertel mij wat .hebben hier al jaren last van die beesjes ..
+1
wim-same
Wat had ik me daar met mijn SAME Buffalo 120 mooi uit kunnen leven. ha ha
+1
jehan
@wim-same had gisteren een ander perceel waar je de buffalo nog meer kon laten zweten ..zat een meter hoogte verschil in ..en dat moest schuin gemaakt worden
wim-same
@jehan Weer een gemiste kans. jammer. Ik heb de Buffalo vanmiddag schoon gespoten voor zaterdag, en hem even droog gereden. Wat een heerlijk geluid, en wat een power als opschakelt en gas geeft. Je word echt in je stoel gedrukt als je gas geeft.
+1
jehan
@wim-same heerlijk wil ie niet uit logeren die buffalo van jou ..weet nog mooi logeer adres
wim-same
@jehan Ha ha. Buffalo wil wel, en baasje ook wel, maar plicht roept ook. toch gewoon weer centjes verdienen voor de hobby.
jehan
@wim-same hahah ja zou me wat zijn dat je niet meer hoefde te werken
wim-same
@jehan maar ja, ik wil toch nog een paar jaar werken. Ik hoop wel dat ik mijn laatste kraan gekocht heb van deze zomer.
jehan
@wim-same ik wil wel dag per week minder werken
wim-same
@jehan een dag per week minder werken is voor mij geen optie. Wij werken in een teamverband. Maar het zou wel lekker zijn hoor. Ach, maandag moet ik weer naar zo'n verplichte cursus over veiligheid of zo iets. Je bent nooit te oud om te leren. ha ha
+1
jehan
@wim-same dag minder werken bij mn huidige werkgever gaat ook niet .is zobiezo moeilijk in het loonwerk ..ben ook opzoek naar ander werk ook ivm met mn atrose in de grote gewrichten ..
wim-same
@jehan Ik heb het goed bij mijn opdrachtgever. Ik werk hier inmiddels al bijna 5 jaar voor. En ondanks mijn zware COPD blijf ik nog goed aan het werk. Nu werk in de stadsverwarming met mijn kraan, en ben daar ook wel een beetje voorman in de ploeg. Dat is ook wel specialistisch werk. Niet iedere kraanmachinist heeft daar verstand van. Ik heb het hele aanleg plan, en het hele aansluitschema in mijn hoofd, en weet ook waar er ontlucht moet worden enz. Soms komen de eigen monteurs van ENECO bij mij vragen over hoe of wat.
+1
wart
Wel prachtig werk om te doen dat grasland verbeteren.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra 8150 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!