Massey Ferguson 1080 naast een Same Buffalo 120. MF 4 cilinder, kort en hoog, Same 6 cilinder lang en laag zwaartepunt.

Massey Ferguson 1080

wim-same
Massey Ferguson 1080 naast een Same Buffalo 120. MF 4 cilinder, kort en hoog, Same 6 cilinder lang en laag zwaartepunt.

Reacties

a3vandiejen
Prachtig zo naast elkaar.
sassinga
USA trekkers waren vroeger altijd al hoog gebouwd, maar de SAME lijkt ook robuust met de grote voorbanden. Was het niet zo dat de voorbanden van same altijd groter waren dan andere merken in zelfde pk klasse? Van vroeger kan ik me tenminste nog herinneren dat meeste 80 pk trekkers 24 inch hadden maar bij Same 28 inch. Klopt dit?
+1
wim-same
@sassinga Nee hoor, standaard had een 80 pk Same ook 24 inch banden. Bij 38 inch achter werd het 28 inch voor, Dus standaard ongeveer vanaf 100 pk.
+3
Towaberg
Doe mij maar laag en lang😉
+2
wim-same
@Towaberg Ha ha, Laag en lang die komt vlak bij jou vandaan.
+1
Towaberg
En bij jouw is hij in goede handen👐@wim-same
wim-same
@Towaberg Dank je, ik hoop dat hij in goede handen is. Wij willen hem wel helemaal restaureren.
+2
kramer
@Towaberg Doe mij maar hoog en droog 😄
+3
wim-same
@kramer Hoog en droog was wel iets van de Alblasserwaard in het verleden. Er staan boerderijen met een zo genaamde water zolder. Dan konden de koeien boven op zolder gebracht worden als het water in de Lek te hoog kwam en een dijkdoorbraak dreigde.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 1080 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!