Na, voor hier, lange tijd weer eens een update van de 614S. Zoals (bij sommige bekend) enkele jaren geleden deze tractor gekocht met een kapotte versnellingsbak, wat later onherstelbare schade bleek.N

Fendt 614s

Fendt_favorit
Na, voor hier, lange tijd weer eens een update van de 614S. Zoals (bij sommige bekend) enkele jaren geleden deze tractor gekocht met een kapotte versnellingsbak, wat later onherstelbare schade bleek.

Na lang zoeken in Duitsland een zelfde type versnellingsbak gevonden, wat zoeken naar een speld in een hooiberg is, aangezien dit toch allemaal net anders is als een IHC 1246, Deutz 13006 etc.
Deze versnellingsbak ingebouwd, en niet helemaal tevreden over het resultaat.

Dus dan maar een complete revisie. Zoals je op de foto kunt zien was hier de bak leeg. Enkele tandwielen hadden loopsporen van de naaldlagers. Hier hebben we andere tandwielen voor gevonden. De rest wat onvindbaar was hebben we laten uitdraaien en een geharde bus met een perspassing in laten zetten.
Inmiddels de bak weer aan het opbouwen, uiteraard ook met een hoop nieuwe lagers er in.

Reacties

schluterman
Dure aangelegenheid
a3vandiejen
Heel knap allemaal.
joop-same
Een heel duur bakje
+3
Fendt_favorit
Het is inderdaad aardig duur allemaal.

Maarja, er zit nu zoveel werk in, dat je het ook allemaal goed wil hebben. Dan duurt het maar iets langer allemaal, (het moet wel hobby blijven), de bak moet nu goed zijn.
Towaberg
Sterk werk👌👌👌
Henk 1120
Knap staaltje werk! De volhouder wint...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 614s ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!