Foto van een Same Meerdere vandaag de nieuwe aanwinst goed beken en vergeleken en ook naast de buffelo gezet dan zie je echt hoe groot die trekker is en die Falcon loopt prachtig dus zeker weer een st

Same Meerdere

Martinsame
Foto van een Same Meerdere vandaag de nieuwe aanwinst goed beken en vergeleken en ook naast de buffelo gezet dan zie je echt hoe groot die trekker is en die Falcon loopt prachtig dus zeker weer een stapje dichterbij het eind doel

Reacties

+2
kramer
Quote Reactie van @Martinsame:
eind doel
Dus jullie willen ze allemaal hebben?
+2
wim-same
@kramer Dat is wel ons streven Bert.
Rijndirk
@wim-same ik moet nog maar eens mijn falcon netjes zien te krijgen Julie gaan hard👌
wim-same
@Rijndirk Wij moeten ook nog heel veel restaureren hoor. Kom maar eens langs, dan kun je het zelf zien. We hebben wel een mooie verzameling Same's ondertussen.
+1
Rijndirk
@wim-same dat klopt zeker maar het plaatwerk is nog goed dat scheelt een hele hoop werk, ik denk dat het de herfstvakantie word
+3
wim-same
Mooie foto Martin. toch zo snel mogelijk weer eens een foto maken van de serie die we nu al hebben. op 2 na de gehele serie uit de midden jaren 70.
+2
JD-4450
@wim-same ik krijg maar geen zicht op hoe die series bij SAME in elkaar zitten, maar ik vind het prachtige trekkers om te zien 👍
+1
wim-same
@JD-4450 Dit is de serie uit de midden jaren 70. Same heeft inderdaad heel veel series gehad.
+2
wim-same
@JD-4450 Deze serie bestaat uit: Delfino 32, aurora 45, Falcon 50, Minitauro 60,Corsaro 70, Saturno 80, Panther 90, Drago 100 en Buffalo 120.
+2
JD-4450
@wim-same weer wat geleerd!
Ongelofelijk hoeveel verschillende trekkers die hebben gemaakt
wim-same
@JD-4450 Ja dat klopt, en nu heb ik nog niet eens de smalspoor modellen genoemd.
+1
wim-same
@JD-4450 en nog steeds maken, al zie je ze bijna niet meer in Nederland en België. Beleid is gewoon "koop maar een Deutz-Fahr".
+1
SJB533
@wim-same Zoals Hans Nijhof met Eichers doet zeg maar?
+1
a3vandiejen
@JD-4450 Dank je wel.
kramer
@wim-same Welke mis je nog?
wim-same
@kramer De Minitauro 60, en de Saturno 80.
+2
gaituuth
Mooi spul, qua jeugdherinnering ben k iop zoek naar een Centurion. Omdat ik als kleine jongen daarop altijd mocht meerijden
+2
wim-same
@gaituuth zo zoek ik nog een Minitauro 60 en een Saturno 80 om de serie compleet te maken.
+1
yoohan
@wim-same
Die minitauro staat bij je buurman Wim, die mogen we vast wel ff lenen voor een foto 😬
Wilco vd Kuilen
Weten jullie wat het verschil is tussen een Falcon en een Condor? Ik vind ze er exact gelijk uitzien. Ben heel benieuwd.
a3vandiejen
@Wilco vd Kuilen Dat kan @joop-same of @wim-same wel beantwoorden denk ik.
wim-same
@Wilco vd Kuilen Een Falcon heeft een L motor ( Aurora ) en een oude minitauro 60 versnellingsbak en hef, maar wel met een handkoppeling voor de aftakas. en een Condor heeft een P-motor, en een gesynchroniseerde versnellingsbak.
Wilco vd Kuilen
@wim-same bedankt Wim, weer wat geleerd
+1
wim-same
@Wilco vd Kuilen De Condor had je later ook met de nieuwe motorkap en grill zoals de Taurus, alleen had de Condor geen platform vloer, maar zat je nog gewoon over de versnellingsbak met je benen.
+1
joop-same
@Wilco vd Kuilen De Ranger 45 en Falcon 50 en de Condor 55 en de Minitaurus 60 zaten er ook nog tussen, met nieuwe kleur en motorkap dan zit je al in de 80 jaren.
a3vandiejen
@joop-same Van de Ranger had ik nog nooit gehoord Joop.
+2
joop-same
@a3vandiejen De Ranger was een gemoderniseerde Aurora 45 met servo stuur ed. is nog gebouwd van 82 tot 1994 in basis een Au.45 vanaf 1972 tot 1994 globaal dezelfde trekker.
a3vandiejen
@joop-same Weer wat bij geleerd Joop, mooi hoor.
wim-same
@joop-same Is de Ranger ook in Nederland verkocht Joop ? Je komt ze in Italië regelmatig tegen in advertenties, maar hier heb ik er nog nooit een gezien.
+1
a3vandiejen
Leuke dag Martin.👍
Martinsame
yoohan
Volgens mij Falcon een L-motor (oude type motor) en een Condor een P-motor. Wel beide een 3 cilinder
a3vandiejen
@yoohan En P motor is met zuiger koeling.
+1
joop-same
@yoohan De eerste Condor 55 met 983 P motor en het nieuwe model 55 met 1003 P motor
+1
yoohan
@joop-same
Oke dat wist ik niet, leuk om te lezen dat soort info.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Same ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!