Foto van een Case IH CS 110. Maisland even omleggen. Stoppels eerst  maar gebloot want het stroopte nogal.

Case IH CS 110

152 foto's van @CaseCS130

Foto van een Case IH CS 110. Maisland even omleggen. Stoppels eerst maar gebloot want het stroopte nogal.

Reacties

TeunFendt
Ging dat goed met de bloter door de zand?
CaseCS130
@TeunFendt net er boven houden en land was wel mooi vlak. Anders zou ik het niet aanraden.
Siete
Stoppels langer dan anders?
+1
CaseCS130
@Siete Nee maar omdat ze nog zo vers zijn en de grond zo droog hopen ze heel makkelijk op. Ze breken slecht.
Ging zo redelijk, andere stuk was een drama zonder bloten.
Siete
@CaseCS130
Ja op die manier. Ik snap m.
Nu straks gras er in neem Ik aan?
CaseCS130
@Siete Klopt, dan hebben we volgend jaar weer krap 7 ha nieuw grasland.
Hoekstra is er mee aan de gang, die doet het hakselen ook dus dat pland het strakste.
Siete
@CaseCS130
Haha was geen sollicitatie hoor. Gewoon nieuwsgierig 😉 Kan mooi met dit weer allemaal.
CaseCS130
@Siete Nee snap ik. Jullie zullen vast ook wel druk zijn met deze mooie omstandigheden.
Baltus_steyr
Waarom trek je trouwens voor het ploegen de sporen niet even los met de cultivator als ik vragen mag??!
+1
Siete
@Baltus_steyr
Waar zie jij sporen? 🤔
Die losse grond ploegt lang zo mooi niet als zo uit de vaste grond. Zo krijg je de stoppel en andere groen er het mooist onder.
+1
CaseCS130
@Baltus_steyr Precies wat @Siete zegt. Deze grond is nog nooit verreden dus hoeft ook niet los getrokken. Ik heb hem na het ploegen juist weer vast gereden met de lege giertank 🙈
newholland6640
@CaseCS130 niet een keer zij in een voren pakket?
CaseCS130
@newholland6640 Ja dat was misschien wel wat inderdaad, al zie je ze hier nergens.
Siete
@CaseCS130
"Vroeger" hadden ze bij de Haan zo'n Cappon aan de Rabe zitten kan ik me nog herinneren. Loei zwaar dat ding, maar werkte wel mooi voor zover ik me kan herinneren.
CaseCS130
@Siete Oké, ik kan me niet herinneren die ooit gezien te hebben. Zo'n pakket die je iedere keer weer moet oppikken lijkt me ook een heel gepruts. Zo'n vaste is mooier denk ik maar dat wordt weer zo zwaar. Of eentje in de fronthef, dat lijkt me dan nog het mooiste misschien.
Bij JB hebben jullie er ook geen toch? Meestal direct achter het ploegen aan kilveren en daarmee vast rijden?
Siete
@CaseCS130
Dat is ook al jaren terug hoor. Ding hing eerst achter de 1e 7800 en later nog achter de 7810. Heb m denk ik nog wel ergens op film staan. Toen ik er in 2000 kwam was hij er nog.
Nee wij hebben er idd geen een achter. Ebe zat voornamelijk op klei en eventueel geen grond. En idd de reden die jij aanhaalt maakt t niet rendabel voor ons om dat te veranderen.
CaseCS130
@Siete Dat is inderdaad al een tijd terug, ik weet niet beter dan de 78 of 7920 met uit m'n hoofd een lemken? Pracht ploegcombi vond ik dat.
Siete
@CaseCS130
7820 en Kuhn 5 schaar 😉
In de tijd dat de 7800 en 7810 nog reden was vd Meulen er ook nog als Loonbedrijf. Toen kwamen wij eigenlijk nooit bij jullie in die hoek.
+1
CaseCS130
@Siete Kuhn, geheugen wordt al minder dus.
Vd Meulen deed hier bijna alles in deze hoek inderdaad. Sindsdien al weer veel veranderd. Sinds kort is er hier dichtbij ook een ex werknemer van de Haan die in het loonwerk springt voor zichzelf.
Siete
@CaseCS130
Ach je kunt niet alles onthouden he 😉
Ja alles veranderd. Maar dat blijft ook zo..
Ex werknemer? De enige die ik kan bedenken die je misschien bedoeld werkt er nog gewoon hoor. 😄
+1
CaseCS130
@Siete Ik dacht dat hij nu helemaal voor zichzelf was, maar ik ken hem verder ook niet. Jij bent vast beter geïnformeerd.
newholland6640
@CaseCS130 we hebben dit jaar niet meer geploegd, maar wij zaaien altijd zo gras en mais direct achter de voren pakker aan. Werkt naar mijn idee beter dan vast rijden.
+1
CaseCS130
@newholland6640 hier moet de kilverbak nog over voor we gras in kan, vandaar het vast rijden. Normaal doen we dat niet
+1
TeunFendt
@CaseCS130 Hier wordt alles met vorenpakker geploegd en bij grasland ook nog vastrijden. Je kan namelijk echt merken wat wel en wat niet vastgereden is. Dan wat niet is vast gereden is namelijk minder vlak.
Siete
@TeunFendt
Gevaar is dat je te snel overdwars gaat met kilveren. Als de grond dan nog te los is dan krijg je die dwarssporen er heel lastig weer uit. Mede daarom hebben wij cultivator tanden achter het mes vd bak. En anders idd vastrijden in de richting van bewerken voor je overdwars of diagonaal gaat met je Kilverbak.
Baltus_steyr
@CaseCS130 ik bedoel meer ff de ondergrond wat los trekken met de cultivator zodat het er luchtig bij ligt om het daarna te ploegen. Maar ik kan me in jouwn antwoord in denken!! 😬
J asper
Valt e nog mee dat je hem zo mooi vlak krijgt. Als ik niet scheef over de stobb3ls ploeg krijg ik een gat bij de ploegschaar die geen rij stoppels ploegt.
+1
CaseCS130
@J asper echt dwarsover als in 45 graden over het land? Daar moet ik niet aan denken eerlijk gezegd, dat zou heel veel extra werk zijn op dit perceel. Het ligt redelijk vlak, jammer genoeg zijn de nieuwe banden om deze trekker wel iets te breed waardoor de aansluiting wat minder is dan vroeger.
J asper
@CaseCS130 ja vorige keer wel gedaan wou best ploegen. Nu niet gedaan maar wou allemaal bat slecht. 2 scharen die stobbels hadden lag mooi maar dannkwam er weer een schaar die alleen maar stofzand voor schaar had en daar krijg je een heel gat😒

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH CS 110 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!