Foto van een Valtra N174. Foto is geplaatst door Nick421 op 29-09-2020 om 13:15:48, met 13 reacties.

Valtra N174

Nick421
Foto van een Valtra N174

Reacties

Seend
Wat een ding!
a3vandiejen
Mooie Valtra.
florisrobben
Mooi hoor
BEboer
Knap 👌 is dit dan 174 pk op een 4 cilinder?
Nick421
@BEboer ja dat klopt! Maar 185 pk op papier volgens mij
BEboer
@Nick421 en is hij dan zo taai als vorige 6cilinder? Zal moeilijk zijn om hem zo clean te houden met dit weer 🙈
Nick421
@BEboer er zit wel serieus meer pit in. Maar taai, zeker onderin toeren, is de 8450 toch wat meer. Die hebben we trouwens ook nog steeds!
J asper
Lijkt die mais zo grof?
+1
Nick421
@J asper redelijk grof gehakselde shredlage inderdaad
BEboer
@Nick421 hoorde nt veel meer van deze hype na die paar jaar voeren wat kan je daar uit besluiten? Hoe is het trouwens gelopen op jullie bedrijf met dat fosfaatgedoe? Weet dat ik een jaar of 5 6 geleden bij jullie ben geweest met crv dag en jullie waren de jongveestal ah aanpassen voor 2 extra robots
Nick421
@BEboer het (grof) shredlage hakselen wordt inderdaad niet meer zoveel gedaan als in het eerste jaar. De hakselkosten zijn ook iets hoger dan van het traditioneel hakselen.
Ik ben niet helemaal op de hoogte van de getallen, maar ik meen dat het voor ons zeker een goede aanvulling op het rantsoen was / is.

Het nadeel is wel dat het zich lastiger laat vastrijden. Hier hebben wij gelukkig nog geen enkele keer last gehad van meer broei dan met traditioneel hakselen.

Haha, toevallig inderdaad! Wel even een knauw gehad. We moesten 100 koeien opruimen, en in het overgangsjaar al meteen voor 50 rechten gekocht.
Inmiddels ook voor de andere 50 rechten gekocht, en nu weer volop +/- 340 koeien aan het melken met de 6 robots.
BEboer
@Nick421 Mooi voor mekaar zo wel enorm zuur dat jullie 100 koeien zomaar moesten opruimen. Doen jullie dan al het landwerk zelf voor dat aantal koeien?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra N174 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!