Kwalität aus Günzberg...Deze middag nog eens meegeweest op fotoreportage met TF'er @MMaarten voor

Mengele SF 3000

Schluterfan
Kwalität aus Günzberg...

Deze middag nog eens meegeweest op fotoreportage met TF'er @MMaarten voor "De Oude Doos" (deoudedoos.be/) .

Mengele SF3000

Reacties

+1
Towaberg
Blijft een speciale machine 👍
+1
florisrobben
Schitterend om zo de mais af te mogen doen
Sojaboontje
Mengele. Een goed merk met een wrange nasmaak... Er waren hier in de buurt ook wel boeren die hun opraapwagen verkochten om die reden.
B - W
@Sojaboontje vertel...
SJB533
@B - W
Verhaal is wel bekend bij onze generatie, toch? 😉
B - W
@SJB533 zegt mij eerlijk gezegd niets, misschien als je het verteld dat ik het mezelf herinner haha
SJB533
@B - W
Karl Mengele had 3 zoons, zijn oudste was een zekere Josef. Die was in de Tweede Wereldoorlog kamparts in oa Auschwitz. Zijn bijnaam luidde De Engel des Doods. Deed heel veel proeven op de kampgevangenen. Zijn zoons Karl Thaddeus en Alois hebben geloof ik het bedrijf overgenomen, Josef is naar Brazilië gevlucht, en daar tgv een hartaanval in de zee verdronken in 1979
B - W
@SJB533 oké, nou das niet zo mooi nee, maar ik had er echt nooit van gehoord, mengele zag je hier ook bijna nooit
SJB533
@B - W
De eerste opraapwagen, die ik bij ons meegemaakt heb, was een Mengele LW 290. Daarna heeft pa er nog een Strautmann Ladeblitz LB 24 bij gekocht. Waren wel meer boeren in de buurt, waar een Mengele draaide. Geloof niet, dat het oorlogsverleden van de familie Mengele echt een issue was. Karl Mengele und Söhne had ook gewoon afstand van Josef z'n praktijken gedaan...
roscho
Quote Reactie van @SJB533:
Josef is naar Brazilië gevlucht

En er werd verteld dat hij financieel onderhouden zou zijn door de "landmaschinen-broers". Jarenlang onvindbaar schijnt Josef er goed van geleefd te hebben.
SJB533
@roscho
Tja, bevestigd?
@SJB533 door Mengele weten ze ook bij hoeveel weerstand de aardlekschakelaar eruit moet gaan.
SJB533
@MaartenMandemaker
Eufemistisch gezegd: zijn methoden zijn dubieus, maar (een deel van) zijn onderzoeken hebben we nu nog wat aan...
@SJB533 Ja, jammergenoeg wel op een barbaarse methode. Hij keek ook hoeveel druk het menselijk lichaam aan kon. Snap niet hoe mensen tot zulke dingen kunnen komen.
B - W
@SJB533 wij hadden een deutz fahr raapwagen, geen mengele 🤣
jehan
@Sojaboontje hier boer in de buurt zei tegen mij als vertegenwoordiger komt met prijs opgave van dat merk ..mag ie niet eens mee doen
Sojaboontje
@jehan Ja, ik begrijp dat enigszins wel.
+1
Ritchie
@Sojaboontje

Op de Wikipedia pagina van Eicher:

Quote:
Während des Zweiten Weltkrieges baute Eicher Traktoren mit Holzgas-Motor, dies machten staatliche Auflagen nötig. Zudem baute Eicher Metallschlitten zum Transport von Flugzeugmotoren, die bei BMW in München für die Kriegsproduktion verwendet wurden

Daar krijg je geen nasmaak van blijkbaar 🙈
Arie_MF
@Ritchie en Henry Ford was een inspiratiebron voor Hitler(aldus Wikipedia).
Ritchie
@Arie_MF

Ja lekker hypocriet hè 😀
Sojaboontje
@Ritchie Jij maakt wel een hele rare vergelijking.
+1
Ritchie
@Sojaboontje

Jij zegt dat je begrijpt dat mensen hun Mengele machine weg doen vanwege de rol van Josef Mengele in de oorlog, terwijl zij afstand hebben gedaan van zijn handelen in de oorlog aldus @SJB533 . Nu laat ik zien dat Eicher, een merk waar jij liefhebber van bent, een rol in de oorlog heeft gespeeld en dan is het een rare vergelijking?

Mijn punt is dat volgens die standaarden zo'n beetje geen enkele Duitse fabrikant nog had bestaan.. Van Mengele wordt een zgn. probleem gemaakt vanwege de oorlog maar iedereen rijdt nog gewoon met Volkswagens e.d. en loopt met electronica rond waar nog steeds dagelijks kinderen en volwassenen voor sterven. De uitvinder van kunstmest heeft ook het gas ontwikkeld wat in de gaskamers is gebruikt. Als je dan toch zo principieel bent... 😄
SJB533
Quote Reactie van @Ritchie:
Mijn punt is dat volgens die standaarden zo'n beetje geen enkele Duitse fabrikant nog had bestaan.. Van Mengele wordt een zgn. probleem gemaakt vanwege de oorlog maar iedereen rijdt nog gewoon met Volkswagens e.d.

Inderdaad. McCormick gebruikte ook onderstaande teksten in z'n folders.

Opel, wat @jehan noemde, heeft een hele grote bijdrage geleverd aan rollend materieel in de Wehrmacht. De Blitz werd zelfs door oa Mercedes-Benz gebouwd, om aan de vraag te kunnen voldoen.
roscho
@SJB533 Ik zie niks verkeerds in de McCormick-advertentie. Wat bedoel je precies?
SJB533
@roscho
Deutsches Erzeugnis, was toen behoorlijk in de mode... Fabrikanten deden er alles aan, om te mogen en kunnen verkopen
roscho
@SJB533
Quote Reactie van @SJB533:
Deutsches Erzeugnis

Kijk eens in Duitse supermarkten. Op heel veel artikelen vind je dit opschrift nog steeds. Plus "Ohne Gen". Voor Duitsers is het vertrouwder als het in Duitsland is gemaakt, ze hebben het idee dat het dan meer/beter gecontroleerd is. Of dat echt zo is, is maar de vraag, kijk naar de sjoemeldieselschandalen, dat is ook echt "Deutsches Erzeugnis".
Een beetje nationalisme/chauvinisme zit erin, maar ik zie het verband met de oorlogsmisdaden niet meer.
+2
roscho
@SJB533 Opel heeft een hele grote bijdrage geleverd aan rollend materieel in de Wehrmacht.
Eigenlijk stond de hele Duitse industrie in dienst van de Wehrmacht. Wie dat niet deed, kon de tent wel sluiten, in een tijd met hoge werkloosheid. Deutz, Mercedes, Krupp, Büssing, noem maar op, iedereen maakte oorlogsmaterieel. En al ruim voor het begin van de oorlog werden snelwegen aangelegd, zodat het leger zich snel kon verplaatsen. Ook dat leverde massa's arbeidsplaatsen op. Al die autobahnen zijn ongeveer even oud, reden waarom nu zo'n beetje alle viaducten tegelijkertijd aangepast moeten worden aan het toegenomen en zwaardere verkeer.
En de belangrijkste "machines" waren de vrouwen, die produceerden kinderen, die later in de oorlog konden meevechten. Moederdag is een Duitse uitvinding.
+1
Sojaboontje
@Ritchie Jij snapt het niet he? Dat Duitse fabrikanten de oorlog ondersteunden (vrijwillig of wellicht gedwongen) is geen misdaad. Wat Mengele deed wel.
J asper
Quote Reactie van @Ritchie:
Mengele machine weg doen vanwege de rol van Josef Mengele in de oorlog,

Dat kan ook geen eens. Toen ze ladewagens maakte was de oorlog allang voorbij.
+1
SJB533
@jehan
En zelf wel een Volkswagen rijden zeker?
+1
jehan
@SJB533 nee nee een opel
mf 6150
@Sojaboontje
Mijn opa heeft om die reden de letter 'm laten weghalen op z'n eerste mengele😅
+4
Schluterfan
Internet is ook tijdens de oorlog uitgevonden, geen internet, geen Tractorfan... 😅

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mengele SF 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!