Foto van een Deutz-Fahr Dx 4.31Mais weer in de kuil! Dit jaar gekozen voor hoge stoppel, volgens de berekeningen blijft er 10% Droge stof op het land staan zo, en hogere voederwaarde met minder ruw as

Deutz-Fahr Agrotron 6155

Foto van een Deutz-Fahr Dx 4.31
Mais weer in de kuil! Dit jaar gekozen voor hoge stoppel, volgens de berekeningen blijft er 10% Droge stof op het land staan zo, en hogere voederwaarde met minder ruw as in de kuil. Ben benieuwd!
De stoppels die niet platgereden zijn maar even kort slaan. Gaat best leuk, maar de helft zit al in de grond, vooral op een klein stukje als dit, met een geer erin

Reacties

Verkeerd geplaatst, foutje..
TeunFendt
Hier ook een hogere stoppel gehad maar niet kort gemaakt of iets dergelijks gewoon zo met de smaragd er overheen.
@TeunFendt dat had ik ook het liefst gedaan. Maar hier zit onderzaai gras in.. dus kan /mag niet over de kop
Overigens schijnt dit over 2 weken gewoon groen te zien...
ZetorTwente
@ronald-deutz-fahr wordt nog wel groen ja, hier leek het vorige herfst ook helemaal niks maar wisten ons van het voorjaar geen raad met al dat gras. Waarom doe je de stoppels kapot slaan?
@ZetorTwente omdat ze slecht verteren, en zo lang zijn. Andere jaren gingen we er deze tijd met de vleugelschaar door, nu kan dat nietmeer. In het voorjaar waren de stoppels Veelminder verteerd..
en op deze manier geef je de stengelboorder een kleinere kans, maar misschien is dat meer gevoel als dat het echt helpt..😅
ZetorTwente
@ronald-deutz-fahr Aha oké! Viel mij juist erg mee wat er in het voorjaar nog over is van de stengel zie je na een keer grondbewerking weinig van terug. Stengelboorder hebben we hier weinig last van.
@ZetorTwente ik doe niet zoveel grondbewerkingen, misschien scheelt dat. Vaste mest Erop, dan de vleugelschaar erdoor. Daarna nog bemesten, ploegen, zaaien. Stengelboorder hier geen last van, dat hoop ik ook zo te houden...
john deere 7810
@ronald-deutz-fahr

zo is het wel het mooiste inderdaad, alleen stel dat het nu de onderzaai te lang is dit voorjaar moet je dit misschien herhalen of doodspuiten... dan had ik er misschien voor gekozen om het in het voorjaar kort te wieken met de bloter..
@john deere 7810 afgelopen voorjaar Indd ook met de bloter erover geweest. Zou dan Indd dubbel zijn.. achja ik weet ook niet wat wijsheid is. Maar dit is niet de duurste bewerking, dus ik lig er niet wakker van. Even lekker met de dx op pad, heerlijk!
Ritchie
@ronald-deutz-fahr

Voor de vertering zou je een paar kilo klaver toe kunnen voegen, voeg je N toe waardoor je vertering sneller verloopt. En klaver hoef je niet diep weg te stoppen dat groeit toch wel.
+1
@Ritchie nu nog? Is klaverzaad niet te duur om het voor 1 wintertje te zaaien?
Ritchie
@ronald-deutz-fahr

Ik vrees dat het nu te laat is om te zaaien, maar was meer een tip voor volgend jaar bij je mengsel te doen haha. Ja klaver is wel prijzig maar tis wel mooi spul. Je zaait ook maar een paar kilo per hectare dus dan valt het ook weer mee.
@Ritchie ik zal eens horen. Heb dit jaar wel een klein proefje gedaan met zgn ‘lg onderzaai’ dat is een mengsel, waar ook een vlinderbloemig soort in zit. Binnenkort maareens zien of er verschil is
+1
TeunFendt
@ronald-deutz-fahr Zou het dan wel kort maken ja. Hier hebben we geen geloof in onderzaai dus dan maar een vroeger ras waren overigens op 1 oktober meestal al weg.
john deere 7810
@TeunFendt

heb dat geloof er ook niet zo in, helemaal nu het een paar jaar gezien te hebben... alleen hebben we thuis mais voor verkoop, en dan willen we de kopers niet verplichten om het voor 1 oktober te moeten hakselen
@TeunFendt @john deere 7810
Ik geloof er ook niet in, als de regel verdwijnt stoppen we er gelijk mee. Afgelopen 2 jaar was hakselen voor 1 oktober goed mogelijk, maar er zijn ook jaren dat de mais er pas 20okt aan toe is.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6155 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!