Foto van een Tractors Diverse 2 dagen volop mengen. Foto is geplaatst door remco rooks op 08-10-2020 om 13:44:38, met 14 reacties.

Tractors Diverse

remco rooks
Foto van een Tractors Diverse 2 dagen volop mengen

Reacties

Hkramer
Wat meng je hier allemaal in?
remco rooks
@Hkramer pulp mais mineralen en alle snedes gras van dit jaar.
Hkramer
@remco rooks bevalt het goed zon mengkuil?
+1
assink
Loonbedrijf vragender?
Maken die nog steeds zoveel mengkuilen? Dacht dat die hype wel aardig over was.
Voor jullie zelf of is dit bij een ander?
remco rooks
@assink voor de boer waar ik werk.dit zijn klanten van de cwv lievelde maar hier in lievelde al wel stuk of 6 boeren wie zon kuil maken
+1
Husqvarna
Hier meestal in het voorjaar, dan maken we allerlei restkuilen op zodat er weer een silo leeg is voor de 1e snee, verder voeren we zomers meestal vers gras, behalve bij droogte, dan gaat noodgedwongen de mengkuil los en toch verrekte handig ook met lage voersnelheid, Voerbedrijf Oostra maakt ze hier.
remco rooks
@Husqvarna word er dan ook nog mais of dergelijke bij door gemengd of alleen de resjes van de snedes? Wij vinden wel dat mengkuil vrijwel geen broei krijgt ook niet met warm weer dat is een goed voordeel
+1
Husqvarna
@remco rooks
Ja zeker, vooral met maïs ook geen broei, 's zomers willen we ook geen 2 kuilen los hebben en het blijft ook bijzonder koud en is bizar goed vast te rijden, als beton.
Ook voor de maïsoogst doen we het wel eens, dan moet de silo toch al leeg. Dit jaar de maïs wel gewoon los op een apart bultje gereden, maar het is gewoon niet koud te houden..
remco rooks
@Husqvarna klopt je kunt vast rijden als beton. Ja hier in de streek is ook veel droge mais gehakseld wat slecht vast te rijden is dat maakt de kans op broei flink groter ik denk dat die drooge mais aankomend jaar nog wel beetje broei problemen gaat geven...
+1
JD-4450
Ik heb geen ervaring met mengkuilen, maar als ik het goed begrijp worden dus ook al de mineralen erin gemengd?
Zal door het jaar heen met voeren wel enorm veel werk besparen elke dag. Enigste nadeel is dan dat je je rantsoen niet aan kan passen lijkt mij?
+1
remco rooks
@JD-4450 klopt ook de mineralen maar tis ook maar mais gras pulp en mineralen maar daar kan ook weinig mee mis gaan omdat het een simpel rantsoen is. Ja tis nu 2 langere dagen werk en dan is het voor het hele jaar klaar en dan nog elke 3 a 4 dagen er voor heen snijden en voor het hekzetten.
+1
JD-4450
@remco rooks ja maar dan staat er niet dagelijks een trekker met mengwagen te brullen.
Met het krachtvoer kun je natuurlijk wel nog wat spelen
+1
remco rooks
@JD-4450 precies en het werk heb je er ook niet mee elke dag. Dat zeker maar moet ook niet te veel meegespeeld worden is ook niet altijd evengoedkoop..

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Tractors Diverse ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!