Na een voormiddag foto's maken riep de eigenaar van de Mengele of ik zelf ook even wou hakselen...Eeeeuh, oké! En dan zit je ineens zelf achter het stuur van zo'n maisvreter.En eerlijk is eerlijk, he

Mengele SF 3000

Schluterfan
Na een voormiddag foto's maken riep de eigenaar van de Mengele of ik zelf ook even wou hakselen...

Eeeeuh, oké! En dan zit je ineens zelf achter het stuur van zo'n maisvreter.

En eerlijk is eerlijk, het smaakt naar meer! Misschien moet ik het idee om een Mengele achter de Schlüter omzetten in een zelfrijder???

Reacties

+1
schluterman
Hahaha originele omkeer inrichting op de compact 950v ik ben benieuwd
roscho
@schluterman Het schijnt dat die ZF-achterbruggen niet geschikt zijn om langdurig achteruit te rijden. De olie wordt, als je vooruit rijdt, meegenomen naar een gootje van waar belangrijke onderdelen worden gesmeerd. Rij je achteruit, dan loopt de olie niet door dat gootje.
Bepaalde typen zijn er echter wel voor geschikt gemaakt, daar is de smering anders geregeld.
schluterman
@roscho nooit geweten. Misschien dan eventjes de bak ombouwen 🙈
Schluterfan
@roscho

Voor zover mij is vertelt zijn die ZF achterbruggen druk gesmeerd, de olie word door de pomp eerst naar het hefventiel gestuurd en van daaruit weer naar de versnellingsbak, waar het ook door assen en leidingkjes gestuurd word. De oudere ZF A200 bakken waren spatgesmeerd. Weet niet hoe dat zit met de T300. In mijn Compact ligt al een T3000 bak.
roscho
@Schluterfan Ik weet dat er ZF-bakken zijn die er niet tegen kunnen, maar ik weet niet welke. Ik hoef het ook niet te weten, want ik ga niet langdurig achteruit rijden. Heb mijn nek nog lief.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mengele SF 3000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!