Claas Jaguar 960 Terra Trac in de West-Vlaamse velden!. Foto is geplaatst door senne-adamczyk op 09-10-2020 om 20:36:56, met 8 reacties.

Claas Jaguar 960

senne-adamczyk
Claas Jaguar 960 Terra Trac in de West-Vlaamse velden!

Reacties

+1
MaxxuM4ever
Ik zie zulke rupsen nogal eens slippen op internet filmpjes als het ff zwaar gaat. Zie liever de driehoek rupsen van soucy/zuidberg denk ik als het echt moet gebeuren.
+1
worteljcb
@MaxxuM4ever Dan staan ze niet op de juiste spanning. Deze rupsen worden niet aangedreven met vertanding, zoals de normale driehoek rupsen. Maar door wrijving tussen het achterste wiel en de rupsband. Daarom is de correcte spanning van het onderstel extra belangrijk! Je kunt er gewoon 450 pk mee stil zetten als ze goed staan ingesteld.
930triplemaaier
@worteljcb ben ik gedeeltelijk met je eens en zal in de omgeving met zanderige grond waar jij zit dan ook wel de hoofdoorzaak zijn. Maar als jij in de natte vette klei zit en dat komt tussen de rups en de loopwiel dan kan dat spekglad worden en kun je spannen wat je wil maar dan blijft het aandrijfwiel slippen. Dan moet het of droog zijn of drijf nat maar ertussen in geeft gewoon problemen
worteljcb
@930triplemaaier Dat heb ik ook altijd gedacht, maar in de praktijk valt dat wel mee. Zit natuurlijk ook wel bepaald profiel op dat loopwiel, is niet helemaal glad. Heb wel lexion en Jaguars gezien die met buik erin lagen in de natte klei, maar die bleven altijd mooi draaien. Ik heb het ook nog nooit gehoord bij claas, maar zal vast wel een keer gebeuren ergens.

Bij de Axion kan het bijna niet, die heeft allemaal losse blokken met veel ruimte ertussen, geen rond wiel, en grotere diameter.
Claas Holland
@worteljcb das ook een hele andere rups opbouw/ systeem.
worteljcb
@Claas Holland Nee hoor, technisch precies hetzelfde concept. Alleen andere loopwielen.
Claas Holland
@worteljcb van de axion is wel degelijk anders op gebouwd.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Jaguar 960 en hebben de trefwoorden dewa , maïs 2020 , maisoogst 2020 , Claas Jaguar 960 Terra Track , Claas op rupsen , Claas hakselaar en Fendt 920 Favoriet geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!