Trekproef met als ankerpunt de john deere. Door te trekken aan de bomen word door middel van sensoren de sterkte van stabilteit van bomen gemeten na bv schade na wegenwerken....

John Deere 5100R

tractortje
Trekproef met als ankerpunt de john deere. Door te trekken aan de bomen word door middel van sensoren de sterkte van stabilteit van bomen gemeten na bv schade na wegenwerken....

Reacties

Jotke
Nog nooit van gehoord dat ze dit doen.

Hier in de straat is enkele jaren geleden de weg vernieuwd maar heb niet gezien dat zoiets werd gedaan.
+1
tractortje
@Jotke dit is in Kotrijk (B). Ze hadden een fietspad gelegd over de wortels van de wilgen en erg grof afgesneden met de kraan. Kost ook heel wat per boom 500 euro om dit te onderzoeken. WAs voor mij ook een nieuwigheid ik had er ook nog nooit van gehoord..
Jotke
@tractortje

Oké. Vandaar.
Dan snap ik wel dat ze dat doen. Vraag me wel af of de bomen kappen en nieuwe planten niet minder gekost had.

Dat geloof ik ja dat dat veel kost!
tractortje
@Jotke ja inderdaad want wilgen zijn nu niet echt meeste dure en moeilijke bomen die er zijn. Maar de dag vandaag mensen zien dat niet meer graag he bomen die gekapt worden... De groene jongens zetten dan alles direct op social media en de bal gaat aan rollen..
Jotke
@tractortje

Ja das waar.

Zo'n geval hebben ze hier ook gehad. Provincie wil een van hun wegen welke 3 dorpendoorkruisen en in 2 andere uitkomt waarbij 1 aansluiting op A58 en de ander aansluiting op andere Nweg( die weer op die A58 uitkomt) aanpakken en veiliger maken. Het is een populaire sluiproute voor die A58. Op plekken veel te smal voor groot verkeer( vrachtwagens en trekkers). Zij kunnen elkaar zelden passeren door oude eiken die echt recht op de weg staan.

Provincie zei om die bomen! Gemeente( met veel groentjes) en plaatselijke clubjes met veel groentjes vol in protest. Kwam geen vergunning. Dat ook aanwonenden aan de zijde van de provincie stonden omdat zij totaal geen zicht hebben bij het op of oversteken door die grote knoesten interesseerde ze niks.

Maarrr... de gemeente zit ook met landbouwverkeer dat om van noord naar zuid en andersom te komen enkel dwars door de hoofdkern kan met klagende inwoners als gevolg en boeren/loonwerkers die dat ook geen pretje vinden in die smalle straatjes. Zij willen dat de provincie die andere provinciale weg deels of een jaren geleden buiten gebruik genomen oude rijbaan die er nog langs ligt openstelt voor landbouwverkeer( wat een stuk verder op het traject al jaren zo is). Daar wou de provincie niks van weten.

Maar die bomen weg woog net wat zwaarder dan dat verbod voor landbouwverkeer op die weg en dus zei provincie:

"Oke! Wij kijken mee naar oplossingen voor landbouwverkeer op of langs die weg maar dan gaan die bomen langs die andere weg tegen de vlakte!"

Hoppa vergunning was toen zo geregeld.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 5100R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!