de druk is er af na 5 hectische weken op de boerderij en in huis 😅 Laatste perceel opentrekken om gras te zaaien. Mss volgende werk nog wat gras maaien en dan kan alles schoongespoten worden en bin

Valtra A104

BEboer
De druk is er af na 5 hectische weken op de boerderij en in huis 😅 Laatste perceel opentrekken om gras te zaaien. Mss volgende werk nog wat gras maaien en dan kan alles schoongespoten worden en binnengepuzzeld worden 😅

Reacties

+1
steyrlanzboy
Mooi
arjanvw
Gras als groenbemester of blijvend grasland?
BEboer
@arjanvw 1snee maaien dan ploegen en dan terug maïs
+1
arjanvw
@BEboer Net als hier. Alleen wij zaaien na de maïs Italiaans raaigras en werken het gewas onder in het voorjaar om meer organische stof in de grond te krijgen/houden. En dan weer maïs erin.
BEboer
@arjanvw mss dat ik dit ook doe want dit jaar is het op dit perceel en op een ander perceel flopmais geweest door drooggezogen grond. Maar wij krijgen derogatie op grasland en gras/rogge en mais maar het moet geoogst worden. Voor mijn bedrijf mag ik dus op ieder perceel gras mais 17ton extra drijfmest voeren.
arjanvw
@BEboer dus als ik het goed begrijp, telt jouw vanggewas mee voor derogatie? Ze gaan niet uit van het hoofdgewas? Hier móet er na de mais op zand en loss grond een vanggewas gezaaid worden. Op klei en geen hoeft het dus niet. Ook hoef je het niet te oogsten. Dit heeft in NL dan ook niets met derogatie te maken. Maar het voorbeeld wat je schets met uitgedroogde grond hebben we hier in dr omgeving ook wel gezien.
BEboer
@arjanvw jullie krijgen derogatie 80 20 hier krijgen we derogatie op grasland en op gras of rogge + mais teel je dan nog vb 5ha aardappelen krijg je hier geen bemestingsverhoging op. Al heb je maar 5ha gras je kan derogatie aanvragen maar de andere hectares krijg je dan niks.
arjanvw
@BEboer dat vind ik een veel mooier systeem. Wij doen niet mee met derogatie omdat die 80 20 niet lukt vanwege de akkerbouwtak. Wij hebben jaren geplijt voor alleen derogatie voor gras, maar hier hebben ze er geen oren naar...
+1
BEboer
@arjanvw wij zijn intensief maar mocht derogatie 80 20 zijn zou ik twijfelen als ik hier aan zou meedoen heb gwn wat zandkoppen waar gras zelf op een gwn jaar niks zou worern.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra A104 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!