Al heel wat netter. Foto is geplaatst door Gust op 15-10-2020 om 23:26:08, met 5 reacties.

Fendt Dieselross

Gust

Al heel wat netter

Reacties

Kramer U800
Wat een verschil met voorheen! Dan geeft een hoop voldoening, hoe lang heeft de restauratie geduurd? Hoop vervangen? Slijtage?
+2
Gust
@Kramer U800 Hoy KRAMER. De restauratie duurde wel enkel maanden, maar ben in pensioen dus had wel wat tijd. Wat is vervangen: alle verlichting, het bakje, daar is alleen de onderste kader volledig bijgewerkt en bleken de sluitingen op de hoek nog in orde. Al de rest is nieuw vertrokken van ruwe planken.Ook de logo's gespoten (hobby sinds jaren), verder alle hydraulische leidingen nieuw en cilinders voorzien van nieuwe pakkingen.Motor en versnelling bak zijn in elkaar gebleven en doen het prima.Stuurinrichting kreeg nieuwe bussen en ook rondom nieuwe banden.Brandstof tank lek gedicht en alle olie en filters nieuw.Al de instrumenten en bediening is nieuw en origineel.Heb zelfs twee originele stickers van verkoper uit '64 bemachtigd met CASTROL reclame er op.Ook batterijsleutel ingebouwd voor de veiligheid (geheime plaats) plus nieuwe batterij. Verder was het plaatwerk heel strak, geen roest of deuken.Nieuw zitje voor bijrijder opgezet. In de remtrommels kon je niet voelen dat de remmen ooit hadden gewerkt en ze waren ook nog nieuw (de remschoenen). Ook in de originele (nieuwe) HELLA achterlichten, stukje ingebouwd, zodanig dat de trekker stoplichten had, wat in Belgie niet nodig was. Er stond, van de fabriek uit, wel een rem contact ingebouwd onder rempedaal.Verder zwaailicht gemonteerd dat kan neerklappen voor in garage. Dat was het zo wat, ik heb daar ook heel wat foto's van.
grtj. Gust
+1
Kramer U800
@Gust Wat een verhaal! Dat is nog al wat! Hij is echt prachtig geworden. Een hoop dingen vielen gelukkig mee dan. Deze blijft wel bewaard voor het nageslacht wed ik.
a3vandiejen
@Gust Perfect zou ik zeggen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Dieselross ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!