Vandaag begin gemaakt met ploegen. Het is een kverneland em100 14’’Het ging  formidabele! Na het ploegen ga ik Rogge met wikke en erwten zaaien omdat in het voorjaar te maaien en te kuilen. Daarna

Fendt 280S

Fendt280S
Vandaag begin gemaakt met ploegen. Het is een kverneland em100 14’’
Het ging formidabele!
Na het ploegen ga ik Rogge met wikke en erwten zaaien omdat in het voorjaar te maaien en te kuilen. Daarna wil ik zonder ploegen mais inzaaien en hoop ik een beter vochthuishouding te hebben dan wanneer in het voorjaar ploeg.
Na de mais heb ik Rogge met wikke gezaaid wat ik in het voorjaar doorzaaien met lucerne gras/klaver etc. Afgelopen jaar is dat goed gelukt.

Reacties

Baltus_steyr
Dat is een mooie uitdaging!!! Heb je nog collega nederlandse boeren in de buurt zitten waar je daar kennis op kunt doen op Frans gebied???
+4
Fendt280S
@Baltus_steyr
Ja zitten wel NL boeren in de buurt. Maar de oude boer woont nog naast het bedrijf en heeft nog limosin koeien. Hij is een gepassioneerde bodem boer die nog gratis advies geeft. 😁
+1
SJB533
@Fendt280S
Is ook je belangrijkste productiefactor 😉
+1
Fendt280S
@SJB533 Zeker, uiteindelijk gaat het bij ons om de kwaliteit van het ruwvoer. Daarmee kunnen we winst maken.
+1
Baltus_steyr
@Fendt280S ah kijk. dat is natuurlijk wel een win win situatie. En als die dat altijd vrijblijvend en met veel liefde door wil geven is dat natuurlijk mooi. this maar net hoe de fransen erin staan altijd haha!!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 280S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!