Voor het echt te nat word nog even 10ha ploegen voor de wintertarwe.. Foto is geplaatst door Schluterfan op 17-10-2020 om 18:20:12, met 15 reacties.

Schlüter Super 1250 VL Special

Schluterfan
Voor het echt te nat word nog even 10ha ploegen voor de wintertarwe.

Reacties

+1
schluterman
Brutus is al ergens dieper achter door de grond gegaan. Mooi foto Simon
+1
Schluterfan
@schluterman

Ja dat perceel is opgevoerd, en bepaalde plaatsen waren nog niet Brutus proof... 😅
mf6495driver
@Schluterfan
Die opgevoerde percelen zijn nu echt een ramp, je merkt nu goed dat er veel minder structuur in die grond zit. Vandaag ook een poging gedaan om zo een stuk te zaaien..... op de niet opgevoerde delen geen enkel probleem, op de opgevoerde delen was het echt een ramp.
roscho
@Schluterfan Wat betekent "opgevoerde percelen"? Is daar grond opgebracht?
+1
mf6495driver
@roscho
Idd, percelen waar wat grond in gebracht is om dieptes wat op te vullen.
+1
a3vandiejen
Prachtig.
Towaberg
Lekker ploegen zo👍
roscho
Ja, zo'n beertje kan die 4-schaar mooi trekken.
Schluterfan
@roscho
Bij de vorige eigenaar hing er een 5 schaar achter.
roscho
@Schluterfan 5 schaar

Dat moet ook makkelijk kunnen als je wat normale grond hebt. Mijn oude lange 850 ploegde met een verstelbare 4 schaar Kverneland op 4x 48 cm en dat ging ook prima. Wel met extra hefcilinders en 100 kg frontgewicht. Zonder die gewichten stipte hij op de weg nog net af en toe met de voorwielen aan de grond, maar dat was niet veilig meer.
Schluterfan
@roscho

De grond op dit perceel is nogal veranderlijk, kan je ook hebben als het 12ha groot is en aan een kanaal ligt. De voorkant is precies klei en de achterkant zand. Als ik aan de voorkant begin en de grond is hard brult Brutus de hele buurt bij manier van spreken bij elkaar, terwijl hij er aan de andere kant er doorheen gaat alsof het niets is. Heb ooit geweten dat de wind goed zat dat ik hem tot huis hoorde brullen als pa aan het ploegen was, perceel ligt op zo 3km vogelvlucht van de boerderij.
roscho
@Schluterfan In dat geval is het goed dat je een paar pk's over hebt. Hier is het voornamelijk zand en als het eens wat moeilijk ging, zetten we gewoon de ploeg wat smaller.
Schluterfan
@roscho

De ploeg is hier ook met hydraulisch verstelbare snijbreedte. Zou geen ploeg zonder meer willen. Bij de natte plaatsen zet ik hem ook smaller.
roscho
@Schluterfan De ploeg waar ik toen mee werkte, loopt nu in de klei in Normandië. Al veel aan gereviseerd, maar de basis blijft het nog steeds doen. Toen we hem kochten was hij ingeruild door een loonwerker op een zwenkploeg. Een week nadat we hem ophaalden stond die loonwerker weer bij het mechanisatiebedrijf op de stoep omdat hij zijn oude ploeg wilde terugkopen....
Intussen is het ding meer dan 30 jaar oud en hij heeft nu een zwaar leven in Frankrijk. Daar slijt hij vanwege de stenen in de grond heel wat harder dan in het zand hier. Er zijn al verschillende onderdelen (meerdere keren) vervangen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 1250 VL Special ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!