Foto van een Valtra Valmet 8550 aan het graszaad zaaien. Eergisteren de 14000 uur gepasseerd en loopt als een klokje! 🇫🇮

Valtra Valmet 8550

valmet6400power
Foto van een Valtra Valmet 8550 aan het graszaad zaaien. Eergisteren de 14000 uur gepasseerd en loopt als een klokje! 🇫🇮

Reacties

+1
Zetor 3511
Prachtig, wat een beul!
+1
Valtra man
Zonder frontgewicht, houd hij de wielen aan de grond op de kopakker?
+5
edwin-hensbergen
@Valtra man dat denk ik wel, die trekker is nog uit de tijd dat ze echte trekkers bouwden😅
valmet6400power
@Valtra man @edwin-hensbergen
Ja nu zeker, zit graszaad in de bak geen 200 kg tarwe 😃
Heb de Lemken Kristall met ringwalsen ook met deze weggebracht zonder frontgewicht. Hij is toch zwaarder op de neus dan de 142 terwijl de wielbasis gelijk is.
Valtra man
@valmet6400power haha gelukkig maar, ik zit nog heel erg met de 8100 in mijn achterhoofd. Die licht zijn neus bij het minste zonder de frontgewichten.
Heb je een idee hoeveel jullie trekker weegt? Ik heb onze net terug van de keuring en daar woog hij 6500kg met volle dieseltanks.
Schrok ik wel van, want in de brochure staat 5250kg..
valmet6400power
@Valtra man
Jazeker, ik heb hem op de weegbrug gehad met volle tanks. 6000 kg woog ie. Van die 750 kg extra is 80% afkomstig van de fronthef volgens mij want daar zitten strippen langs het blok dat je denkt waarom moeten die zo breed zijn haha.
Jij hebt dan nog lucht vering erop, weet niet hoeveel kilo dat opslurpt?
Rene schut
Mooie trekker alleen jammer dat je fronthef niet gebruikt voor een voorbewerking .
valmet6400power
@Rene schut
Ik zou niet weten wat ik er nog aan zou moeten doen? Je moet een dan al iets hebben wat ook werkt als het nat is bovenop.
MaxxuM4ever
@valmet6400power wij hebben daar zo’n kockerling wals in die de grond tussen de wielen wat aandrukt zodat de grond voor de rotoreg wat egaler is.
Niet ff woelen rotoreg zaaien in 1 werkgang met deze trekker of te nat voor woelen?
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Oja dat is inderdaad wel een oplossing die werkbaar is. Werkt dat met nattigheid ook nog een beetje? Bijvoorbeeld over geploegd bietenland of als je een buitje krijgt in het ploegwerk.
Dat is dan zoiets?
tractors-and-machinery.nl/item/535836/…

Ik denk als je het wil dat WKZ nog wel moet gaan nu hoor, met voldoende gewicht in de neus. Maar aangezien we geen schijfkouters aan de zaaimachine hebben, heb je ontzettend veel last van het aardappelloof als je het WKZ gaat doen. Zelfs als het droog is. Waar ik het graszaad gezaaid heb, hebben we ook om die reden ondiep geploegd zodat we het loof kwijt waren met zaaien.
MaxxuM4ever
@valmet6400power ja verbranden van loof mag helaas niet meer hè.
Wij hebben zo eentje: agropool.ch/de/…
Die kan ook een beetje mee sturen en in het bakje liggen bij ons wat gewichten.
Volgens mij loopt hij niet zo snel vol met nattigheid maar dan zou je de boer zelf eens moeten horen of hem eens proberen.
valmet6400power
@MaxxuM4ever
Zie ze nu op T&M ook staan, voor €650 kun je er ook weinig aan miskopen zou je zeggen. Zal het eens overleggen met de mede vennoot. Na de regen eerst maar is wat tarwe verstoppen tegen de Medemblikkerweg aan!
Fendt926Driver
Quote Reactie van @valmet6400power:
als je het WKZ gaat doen.

Waar staat de afkorting WKZ voor??
valmet6400power
@Fendt926Driver
Woelen-Kopeg-Zaaien. Dus die drie machines achter elkaar, zo zit dat bij ons:

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra Valmet 8550 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!