Kijk, daar heb je Loonbedrijf Hartemink (Sinderen) × met een Valtra T171.. Foto is geplaatst door jehan op 18-10-2020 om 10:37:35, met 26 reacties.

Valtra T171

jehan
Kijk, daar heb je Loonbedrijf Hartemink (Sinderen) × met een Valtra T171.

Reacties

jehan
We gaan nog steeds door met doorzaaien ..stoppen doen we nog niet
Fendt926Driver
@jehan ze hebben mij gezegd dat doorzaaien tot december nog wel kon...
Ligt aan het groeizame weer.
Het onkruid weg spuiten moet nu wel een keer gebeurt zijn
jehan
@Fendt926Driver ligt helemaal aan wat voor winter er komt ..soms sta ik ervan te kijken hoe goed het nog gaat ..vorig jaar hier thuis in december wat gezaaid ..dacht gaat niks worden ..maar wat schetst mn verbazing in mei stond het er mooi op ..wel geluk gehad met de slappe winter
Hkramer
@Fendt926Driver met de aankomende temparaturen snachts redelijk hoog en overdag niet gek laag en een beetje regen kiemt het gras wel. hier eergister nog wat gedaan hebben we in mei weer mooi gras op de nu dode plekken.
+2
a3vandiejen
@jehan Dit is een mooie foto voor...over de neus kijken, we proberen de 100 te halen Jehan.
+1
jehan
@a3vandiejen mn zoon heeft de foto gemaakt ..ik was aan het doorzaaien hier thuis ..en kleinzoon moest met papa in de trekker rondje rijden ..met grijze valtra daar wil de kleinzoon altijd in ..
a3vandiejen
@jehan Leuk als je dat met elkaar kan doen zo.
T6020 power
Heb dit najaar nog geen doorzaaimachine gezien in de buurt
jehan
@T6020 power hier in regio zijn alle doorzaaimachines druk in de weer
B - W
Hier is het heel rustig met doorzaaien, met de vredo wil dat nu op de meeste plekken niet meer, is het bij jullie dan zo veel droger? Of de grond zanderiger? Onze vredo gaat gelijk grond slepen nu, tenzij je een hele mooie grasmat hebt, maar dan ga je niet doorzaaien, misschien dat het ook scheelt dat die van ons een sportvelden machine is, die op 2.5 cm zaait, er moeten dan wel 2 van die rijen schijven over heen.
jehan
@B - W hier is het nog steeds droog ..achterhoek is het droogste gebied in nederland ..door de droogte dus ook heel veel schade van engerlingen ..we hebben nog nooit zoveel gras gezaaid als laatste 2 maand
B - W
@jehan wij hebben tussen door dan misschien wel wat meer water gehad, dat zou kunnen, hier is de grond op meeste plekken ook wel wat vetter denk ik, misschien dat dat ook heel veel scheelt, ik heb er ff een fotootje van een van onze door zaaiers erop gezet 👌
jehan
@B - W ja dat zal als je dubbele schijven hebt ..dan gaat het opschuiven ja ..hier gebeurt dat heel soms ..maar dan laat ik de machine meer op de rol lopen
B - W
@jehan ik heb ook al eens geprobeerd om hem iets te lichten op hele zwarte stukken, maar dat valt echt zo tegen
langeslagdiesel
Hier gaat geen zak zaad de doorzaaimachine in. Allemaal voer ZAT! En anders een paar koeien de deur uit.
Fendt926Driver
@langeslagdiesel het gaat noet direct over voer te kort komen. Maar meer over het feit dat de grasmat zo slecht is
langeslagdiesel
@Fendt926Driver ik snap jullie wel maar daar wordt hier anders tegenaan gekeken. Een grasmat is hier vrij snel goed. En de conclusie, : we kijken het nog ff aan word vrij snel ten uitvoer gebracht. We hebben hier een overvloed aan stoppers. Blijvers zijn zeldzaam en groeiers moet je met Een loep zoeken.
casejxu
@langeslagdiesel poldertje verderop is nog wel enig vraag naar gras hoor!
langeslagdiesel
@casejxu merk je hier niks van.
casejxu
@langeslagdiesel en dat terwijl het hemelsbreed niet zo ver van mekaar is
+1
langeslagdiesel
@casejxu dat klopt als een zwerende vinger. Maar gras van de klei naar het zand dat melkt wel. Andersom lijkt wel niet erg te willen.
casejxu
@langeslagdiesel geen ervaring mee.... hier alles klei/klei op veen
jehan
@langeslagdiesel als de boeren dat hier doen koeien eruit dan blijven er niet veel koeien over hier
langeslagdiesel
@jehan hier het zelfde. Maar voor paarden hooi kan het weer gouw. Dan is het snel te rijk met dat nieuwe gras. En daar zit meer handel in dan in gras.
jehan
@langeslagdiesel en daarbij met koeien de deur uit daar worden de weides niks beter van ..

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra T171 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!