Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6140 TTV, nu we door het winterweer toch al in kerstsfeer zijn maar gelijk ff kerstkadootje uitzoeken 😀

Deutz-Fahr Agrotron 6140.4 TTV

Grazy
Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6140 TTV, nu we door het winterweer toch al in kerstsfeer zijn maar gelijk ff kerstkadootje uitzoeken 😀

Reacties

+1
deufi
Dat is mooi speelgoed!
+1
Ter vervanging van de k? Ben benieuwd hoe het bevallen gaat
+1
Grazy
@Deutz 8006spezial Ja, ter vervanging van de K, veel te lux voor een groenvoer trekker maar omdat ze geen powershift op voorraad hebben bieden ze deze aan voor dezelfde prijs als een simpele powershift versie. Kan ik eigenlijk niet laten gaan 😬
+1
J asper
Stalvoeren vindt ik net een van de dingen waarbij ik de vario idiaal vindt. Zeker met losmaaien enzo.
+1
@Grazy dat is zeker niet gek! En een vario rijd altijd wel fijn natuurlijk...
+1
Roeldeutzdx
Mooie trekker!
CaseCS130
Is dit met ZF bak of de Same versie?
Grazy
@CaseCS130 Ik zou het niet weten.
+2
casejxu
@Grazy @CaseCS130 volgens mij eigen ontwikkeling. Door ontwikkeling van de bak die ook in de 5TTV zit.
Ritchie
Had jij al een bedrijf in NL of ben je daar 'zo' naar toe gegaan?
+8
Grazy
@Ritchie Ja, we hadden in NL ook al een bedrijf maar te klein, na 8 jaar in maatschap met mijn vader wel overgenomen om vervolgens in maatschap te gaan met een andere melkveehouder waar ik al 10 jaar voor bijna niets had gewerkt omdat hij wilde dat wij zijn bedrijf ook overnamen, op de dag van ondertekenen zei hij nee 😞 dus moesten we iets anders. Kon de overwaarde van ons bedrijf niet meenemen en dat wilde ik ook niet want ik wist echt niet waar ik aan begon. Hier een verwaarloosd bedrijf gekocht (de koeien gaven 2,5 liter gemiddeld) met 48 ha, woonhuis, grupstal, torensilos, schuren, 31 koeien+jongvee en zeer uitgebreid oud machinepark voor 330.000 euro. Kan er wel een boek over schrijven wat we allemaal meegemaakt hebben 😃
+3
deufi
@Grazy dan kan je zeker trots zijn op wat je hebt bereikt!
+2
Grazy
@deufi Dat ben ik zeker!! Ook erg veel geluk gehad, vooral door erg goede buren en een bank die erg veel vertrouwen in ons had/heeft.
+1
Valtrapowerr
@Grazy Indrukwekkend! Hoe zit dat met personeel ik dacht dat je in de VS als buitenlander altijd minimaal 10 man personeel moest hebben voordat je mocht blijven?
+1
Grazy
@Valtrapowerr We zijn hier begonnen met een investerings visum, daarvoor hoef je geen personeel te hebben maar het is een non immigrant visum die je iedere 5 jaar moet vernieuwen en als je stopt moet je dus ook weer het land uit. Trump heeft het krijgen van een permanente verblijfsvergunning versoepelt en heb nu een aanvraag lopen maar op het moment dat wij de aanvraag ingestuurd hadden hadden ze al 8 miljoen aanvragen dus dat kan nog wel ff duren. En nu maar hopen dat Trump weer herkozen wordt.
+1
Valtrapowerr
@Grazy Ah duidelijk! Ja daar duimen we voor haha
+2
Grazy
@Valtrapowerr Heb ook gezegd tegen dealer dat ik besluit of ik de trekker koop na de verkiezingen, als Joe Biden wint koop ik niets meer.😬
Ritchie
Quote Reactie van @Grazy:
Trump heeft het krijgen van een permanente verblijfsvergunning versoepelt

Toevallig dat ik dit op deze dag lees (ik had ook niet meer gereageerd op jouw antwoord zie ik nu) maar dat past toch niet echt in het beleid van Trump? Of geldt het alleen voor bepaalde landen?
+3
Grazy
@Ritchie Trump is tegen illegalen 👍 Hij wil naar meer Canadees systeem en daar hopen wij op.
+1
T930
@Grazy ik ben benieuwd wie het wordt. merk je in jullie regio ook veel verdeeldheid tussen biden en Trump aanhangers ?
of rij jij zelf ook met een pickup en een Trump vlag 😉
+1
Grazy
@T930 Heb wel een bord in de tuin, gelukkig kan ik geen mensen die Biden stemmen dus verdeeldheid is hier niet.
Ritchie
@Grazy

Aha zo, ja dat snap ik. Dat is wel een ding in Amerika natuurlijk. Ik probeer zoveel mogelijk van Amerika te volgen (fantastisch land, kan niet wachten om op het vliegtuig te stappen) maar dit wist ik niet, is op zich wel logisch als ie immigratie en visa wil verstrengen. Ik snap ook goed dat je als ondernemer in een conservatieve omgeving voor Trump kiest ook.

Zijn er veel illegalen in de melkveehouderij/landbouw aan het werk? Hier hebben we veel Oost Europese werknemers maar die hebben geen Green Card o.i.d. nodig.
+1
deufi
@Grazy je kan nog zo goed boeren, maar zonder geluk vaart niemand wel!
+6
Ritchie
@Grazy

Wauw, het is nu al een bijzonder verhaal zo! Dan heb je al het nodige meegemaakt voor je naar de USA ging. Wilde je per se naar Amerika?

Als je voor 330k zo'n boerderij kunt kopen heb je wel wat ruimte om te investeren denk ik of niet? Erg bijzonder dat je ook zo 'Europees' boert daar, gewoon je eigen weg gaan wat daar blijkbaar toch wel werkt. Als ik je verhalen zo lees zijn ze daar nog extreem conservatief, ik lees graag Hoard's Dairyman maar in dat tijdschrift zijn de meeste toch ook wel redelijk hetzelfde als in Europa.

Schrijven dat boek dan! 😉
+7
Grazy
@Ritchie Had niet veel meer dan dat mee, daarom erg veel geluk gehad met een lokale bank die erg veel vertrouwen in ons had, alle andere banken wilden niet eens komen praten.
We waren helemaal niet van plan om naar Amerika toe te gaan maar gingen voor de gein een studie reis doen, allemaal grote bedrijven bezocht die allemaal liepen te klagen dat de melkprijs zo laag was terwijl ze veel meer vingen dan in NL, dat heeft mij aan het denken gezet 😄
Er was een andere NL boer die me uit lachte en dat ik niets van boeren in de USA wist en dat was ook zo maar dat is nou juist mijn sterke punt. Die boer was in 3 jaar failliet 😞
CaseCS130
@Grazy Mooi verhaal, hele belevenis geweest tot nu toe en prachtig wat je allemaal hebt opgebouwd met heel weinig. Denk je dat het een reële kans is dat je het land uit moet als je stopt met het bedrijf, of maak je je daar totaal niet druk om omdat je voorlopig toch nog wel een poos doorgaat?
+1
Grazy
@CaseCS130 Bedankt! Maak me er niet meer druk om, regeltjes kunnen elke dag veranderen dus we zien wel waar het schip strand, nu proberen er zoveel mogelijk van te genieten.
@Grazy mooi verhaal! Koeien die 2.5 liter geven... krijgen ze dan überhaupt wel te vreten... wanneer ben je daar begonnen en hoe ziet je bedrijf er nu uit?
@ronald-deutz-fahr ze hebben een leuke facebook pagina😜
+1
SJB533
@Grazy
Ook maar in de volglijst gezet.

Heb je reactie even aangepast. Is nu een link, ipv tekst
+1
Grazy
@ronald-deutz-fahr We zijn hier in Juli 2008 begonnen, koeien kregen wel te eten maar als de oude eigenaar een weekendje naar zijn zuster wilde dan ging hij gewoon, hij molk met 1 melkstel, als hij klaar was ging hij voeren en daarna weer melken. Was een vrijgezel, een heel apart maar mooi figuur.😂 Hield niet van douchen en altijd in de stal🤣🤣😝
+6
Grazy
@ronald-deutz-fahr We hebben nu 176 ha eigendom en 40 ha huur en melken sinds 2009 met 2 robots 125 koeien

(klik om te vergroten)

Kan niet meer al mijn land op 1 foto krijgen😄
+1
@Grazy bedrijf aardig weten te ontwikkelen dus in relatief korte tijd! Mooi verhaal, en mooi bedrijf😊
poech prut
@Grazy gaaf wat je daar allemaal opbouwd! Waarom staat die ligboxenstal zo ver naar achteren?
Grazy
@poech prut We grazen met robots, op deze manier zijn alle percelen dichtbij.
+1
poech prut
@Grazy oja slim, kan me dat ook herinneren dat van graasbedrijven in ierland/ nieuw zeeland. Mn broer graast ook met robots en dat gaat goed, afstand tot verre percelen is dan meer een dingetje dan met melkput. Ook doe je ze niet meer aan de overkant van de weg oid. Daarom ook zomerstalvoeren erbij.
Grazy
@poech prut Hier ook zomerstalvoeren, maar vooral om de koeien snachts naar de robots te krijgen.
xfire295
Pfoe, dat ziet er niet best uit. Ben niet zo bekend bij Deutz, maar hadden die op de 6xxx.4 niet de hefarm die met 2 oren om een kogel aan de hefstang (spindeldeel) bevestigd zat. Of dat systeem met dubbele scharnierpunten zonder kogel?

Kan ook zijn dat dit de cat.2 optie is en daarmee lichter is uitgevoerd allemaal.

Bij CNH is dat ook een optie, eentje die niemand aan vinkt in die pk-klasse. Ben zelf CNH monteur maar heb nog nooit de cat.2 optie gezien op een Maxxum.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

@xfire295 ik heb het nu al 6x gelezen maar kan er echt niks van maken.. wat bedoel je precies ?😅
xfire295
@ronald-deutz-fahr sorry, was misschien inderdaad beetje onduidelijk. Hoop t nu wat leesbaarder te hebben gemaakt. Hefarm is dat deel waar de hefcilinder aan zit, hefstang dat spindel ding en dat tilt de treklatten. Treklatten/heflatten zit in dit geval zo'n slap vergrendelbaar cat.2 oog aan ipv fatsoenlijke cat.3 vanghaken.
Excuses voor de onduidelijkheid 😅
@xfire295 ik begrijp het nu beter Indd. Onze Deutz heeft ook dat systeem van een kogel tussen hefarm en hefstang. Naar mijn idee best zat. Categorie 2 haken (toen, 2012) was niet leverbaar, heeft de dealer er toen zelf nog aan gelast. De andere trekker heeft cat 2, dat wouden we gelijk houden. Achteraf beter gelijk naar 3 kunnen gaan, veel gangbaarder...
xfire295
@ronald-deutz-fahr zijn inderdaad van die achteraf dingen. In zo'n geval had ik als dealer geadviseerd om voor cat.3 te gaan en 3/2 kogels te gebruiken. Als je niet wilde kogels wisselen had ik zelfs een leuke aanbieding gedaan voor een cat.3 hefhaken aan die andere trekker. Maar ja, achteraf kijk je de koe in de kont.
+1
@xfire295 Indd achteraf. Dan Had andere trekker ook frisse haken gehad en had je 20 jaar geen omkijken gehad 😎
Maargoed dit werkt ook prima zo👌🏻
+1
case 745 xl
@ronald-deutz-fahr klopt ik kocht vorig jaar mijn 6320 die had cat3 haken. Heb toen nog een zet cat2 in de koop erbij bedongen. Omdat de andere trekkers ook 2 hadden. Maar de cat 3 werkte zoveel mooier. Dat ik de andere trekkers heb aangepast naar 3.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6140.4 TTV ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!