Projectje voor komende winter is een doorzaaimachine, dit is alvast de wals. Binnenkort meer.... Foto is geplaatst door inspecteurfendt op 24-10-2020 om 17:43:25, met 14 reacties.

Zelfbouw Landrol

inspecteurfendt
Projectje voor komende winter is een doorzaaimachine, dit is alvast de wals. Binnenkort meer...

Reacties

inspecteurfendt
In de wals is een kruis gelast voor de sterkte. Twijfel nog tussen hem op te vullen met afgedraaide olie of zand, suggesties?

(klik om te vergroten)

Schijven uitgesneden uit plaat van 4 mm.

(klik om te vergroten)

De lassok en de vuldop moeten nog toekomen
+2
radium45
@inspecteurfendt Vullen met water, dan is heel simpel het gewicht aan te passen. Olie geeft dan alweer een geknoei. En gewoon als ze praten van hard water de dop eruit draaien.
+1
newholland6640
@radium45 voor de zekerheid beetje antivries erin en klaar
radium45
@newholland6640 Dat is nog niet zo een gek idee.
inspecteurfendt
@radium45 ben alleen wat bang van roest, maarja als er geen zuurstof bijkan valt dat ook niet tegen
radium45
@inspecteurfendt Die roest zal je nog meevallen. voordat die rol doorgerot is...
inspecteurfendt
@radium45 jij bent een deskundige op het vlak van doorzaaien. Plan is om een APV met schijf in de frontlift te hangen. In de klepelmaaier (die niet meer gebruikt wordt) zitten nu verticuteermessen. Deze snijden groefjes op 30mm uit elkaar en 10-15mm diep. Kort achter de messen komt een borstelstrip om het zaad in de groeven te keren. Tegen de borstel een rooster om de eventuele pakjes gras op te vangen. Ten slotte nog de grote wals om alles dicht te bollen. Goed plan of...? Als dit niet werkt zal er in de uitkome waarschijnlijk een 2e handsje komen
radium45
@inspecteurfendt Wat ik als nadeel zie is dat je voor de wielen van de trekker zaait of zaaid.. Zo ff geen idee wat juist Nederlands is. Maar voor de rest zie ik wel kansen voor deze manier van werken. Waar wij in bestaand grasland al een aantal jaren tegenaan lopen is, dat de bovenste 1 tot 2 cm van de zode zo dood en kurkdroog is, dat de opkomst van het nieuwe weidemengsel tegenvalt. Er moet momenteel iets meer in de grond geroerd worden om het zaad in een fris kiembed te kunnen leggen. Met andere woorden, Er mag wel iets ruwer te werk worden gegaan. Niet teveel achterom kijken is dan mijn advies.
+1
inspecteurfendt
@radium45 ik kan eventueel ook eens kijken om een APV met buizen en ketsplaatjes voor de verticuteermachine te maken, alleen kosten die al snel het dubbele 😒 het blijft tenslotte maar hobby maar ik merk wel dat er hier in de regio maar weinig firmas zijn die dit aanbieden en heb al met enkele hoveniers overlegd en die zien er de voordelen wel van in. Bedankt allesins voor het delen van uw mening
+1
inspecteurfendt
@inspecteurfendt moet trouwen ook niet helemaal vol, machine zal zo al genoeg wegen. Gelukkig wel vrij brede gazonbanden op de tractor.
+1
Hannesman
@inspecteurfendt beetje koelvloeistof er in, heb je ook minder last van roest
+1
huub
Ik zou er sowieso iets vloeibaars in doen. Zand geeft weerstand bij het rollen, dat kan er nét voor zorgen dat de rol niet rolt.
newholland6640
@huub water geeft ook weerstand

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Landrol ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!