Cools Tuinaanleg (antwerpen) × op de foto met een Kobelco SK 140 SLRC en de O&K cityline. Geplaatst door New Kobelco op 30-10-2020 om 22:15:45, met 8 reacties.

Kobelco SK 140 SLRC (graafmachine)

Cools Tuinaanleg (antwerpen) × op de foto met een Kobelco SK 140 SLRC en de O&K cityline

Reacties

stijn-de-bock
Vandaag nog in hetzelfde type kobelco gezeten, goedwerkend handige machine en in zo'n orenstein & koppel heb ik in het verleden wel wat gezeten,heel graag mee gewerkt
+1
New Kobelco
@stijn-de-bock
O&K’s zijn “bijna uit straatbeeld verdwenen”, hoewel deze eigenlijk maar gewoon bouwjaar 2003 heeft.
RobVolvo
@New Kobelco Zijn deze O&K's al met de europese bediening? Of staan deze ook nog op die Zuid-Chinese bediening zoals O&K ze eerder hadden? 😅
WaterDeutzer
@RobVolvo O&K had tot eind jaren '70 een eigen bediening. Daar hadden ze een gedachte achter: "roeibeweging maakt de machinist leniger". Maar dit konden ze niet langer standhouden met de opkomst van Europese bediening. Ik heb er later veel (mechanisch) omgebouwd met kogelkopjes, asjes en lagers onder de cabinevloer.
RobVolvo
@WaterDeutzer Aah oke... Hier bij het loonbedrijf hadden ze vroeger ook altijd een O&K, maar volgens mij wel later als de jaren 70, eerder jaren 80 tot begin 90, en daar zat ook die Zuid-Chinese bediening nog op. De machinist die toentertijd voornamelijk op de kraan zat, zit nu nog steeds het meeste op de kraan en die is er een beetje mee verpest 😅, die kan zich niet handig maken op Europees. Zowel de vorige Atlas 1204 als de huidige Atlas 130W zijn beide dan ook uitgerust met dubbele bediening d.m.v. 3-wegkranen, kranen allemaal de ene kant op Zuid-Chinees en kranen de andere kant op Europese bediening, want ja er moet ook wel eens een ander mee op pad 🙈 .
+1
WaterDeutzer
@RobVolvo Medio jaren '80 leverde O&K altijd standaard EU-bediening. Maar op wens kon de klant nog steeds de oude bediening krijgen. Was inmiddels makkelijk om te bouwen door servo. Van de term "Zuid-Chinese bediening" heb ik trouwens nog nooit gehoord. De Chinezen hadden in die tijd nog niet eens hydraulische kranen. Ze begonnen maar net polaroid plaatjes te schieten in het Westen. Wat daar uit voortgekomen is weten we intussen allemaal.
Sanderford
@New Kobelco voor ons misschien niet zolang geleden maar toch 17 jaar oud 😅

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kobelco SK 140 SLRC (graafmachine) ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!