Foto van een Massey Ferguson 165 zaterdag klusje . Een vrachtje graszoden. Foto is geplaatst door David Bakker op 31-10-2020 om 20:09:16, met 18 reacties.

Massey Ferguson 165

David Bakker
Foto van een Massey Ferguson 165 zaterdag klusje . Een vrachtje graszoden

Reacties

+1
hooidonk
Mooi, dat zet zoden aan de dijk!
David Bakker
1 zo,n pallet is 1000 kg
+1
wim-same
Prachtige trekker David. Heeft deze MF 165 ook MP ?
+1
David Bakker
@wim-same deze heeft geen MP , gewoon een 8 bak geen stuurbekrachtiging . eigenlijk een vrij simpele uitvoering .wel een kruipbak .
wim-same
@David Bakker Zo heb ik me een keer goed vergist met een MF 188 MP. Ik ging met een vracht zand van een stoep af, ( een stoep noemen wij een afrit van een dijk ) en dat ging te hard. Toen dacht ik de MP op laag te zetten, maar toen ging de trekker in vrije val naar beneden. Met de Multi power op laag remt hij niet meer af op de motor. Het is gelukkig goed afgelopen.
David Bakker
@wim-same ik weet het ,, dat is wel een nadeel van de MP . Toen mijn vader de 560 nog had en er ging een vreemde mee rijden (buur jongen ofzo ) die kreeg eerst uit leg hoe de transmissie in elkaar zat . met de komst van de 3050 was dat probleem opgelost . Ik heb bij de 265 wel eens gehad dat ik aan het frezen was dat de trekker langzaam aan begon te versnellen . MP in hoog gezet en de trekker remde wat af .
wim-same
@David Bakker Ja, klopt Een frees kan ook een trekker voort duwen, en met de MP op laag lukt dat ook aardig. Maar verder was dit toch een super serie. Jammer van sommige 130 érs. Die waren wat minder. Toen ging mijn pa ook over op Same, nadat zijn MF 130 voor de vierde keer in elkaar gelopen was.
+2
David Bakker
Het handige is wel als je een helling op rijdt met de MP in HOOG en je trapt de koppeling in dan blijft de trekker staan . das wel handig , geldt ook in achteruit , dat heeft me bij de 1200 toch wel eens geholpen .
wim-same
@David Bakker Oh, dat weet ik niet eens meer. dat is dan wel weer handig ja.
David Bakker
@wim-same een nadeel is , je kunt een trekker met een MP niet aanslepen .
wim-same
@David Bakker Hoeft ook niet, start altijd. ha ha. Even een goede accu erop, en lopen. Maar een automaat kun je ook niet aanslepen, en een powershift bak ook niet. En was de MP al geen voorloper van een één traps powershift.???
+1
David Bakker
@wim-same dat weet zo niet . Ik heb wel het gevoel dat er in die Multi Power bakken weinig kracht verlies is , maar dat is puur een gevoel van mij . Als spreek over die 265 die we gehad hebben met een MP bak daar sleepte je alles mee weg . Ik kon met een volle 10 tons Miedema sneller over het land dan mijn broer met de 3050 met een volle 8 tonner .
wim-same
@David Bakker volgen mij hadden de MP bakken ook geen vermogens verlies hoor. Het waren om te trekken hele goede bakken. even een slecht stukje, dan naar laag, ging het weet beter dan weer naar hoog.
+1
@wim-same Een MF 3000 serie of 6100/8100, dus met sychro omkeerschakeling, met dynashift kun je wel aanslepen. De hoogste stand van de powershift is direct geschakeld door veerdruk.
john deere 7810
@MaartenMandemaker

tegenwoordig beginnen alle toeters en bellen te rinkelen haha. geen een sensor wat het er mee eens is als je hem aan gaat slepen.
@john deere 7810 Ik heb het nog nooit geprobeerd 😅. Onze 6160 indertijd wel eens aangesleept.
kramer
@David Bakker Dat van op de helling staan wist ik niet, zal het eens proberen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 165 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!