Weer wat tijd voor de hobby...Vorige week nog onderdeeltjes wezen ophalen voor

Schlüter s450

Schluterfan
Weer wat tijd voor de hobby...

Vorige week nog onderdeeltjes wezen ophalen voor "Project SF50".

Een vriend had een Schlüter S450 in onderdelen, die hij deels gebruikte voor zijn eigen S450. En gelukkig school de slooptrekker in serienummertjes niet zoveel met de mijne... Aangezien de mijne nogal een zwaar leven gehad had, kon ik wel wat spulletjes gebruiken. Hij wou er mij graag mee helpen, waarvoor steeds nog enorme dank! Bij wonder hadden we gelukkig niet allebei dezelfde onderdelen nodig.

Ik kon 3 assen uit de versnellingsbak en een tandwiel overnemen, er zat ook een traktormeter in het dashboard dat ik niet had, de trekhaak was in beter staat als de mijne. Op de slooptrekker had ooit een frontlader gestaan, waardoor er een Bosch ventielenblok opstond waar je 2 enkelwerkende ventielen kon mee aansturen. Ik heb zowel de maaibalk als de frontlader, maar niet dat ventiel. Dus ook kunnen overnemen. Maar het belangrijkste van al was het koppelingshuis aan motorzijde... Bij mij was dat gebroken, deze is wel in goede staat. Zo toch halve kofferbak vol met onderdelen. Hopelijk krijg ik de 450 tegen de komende zomer toch weer rijdende! Wordt vervolgt!

Reacties

+1
Fendt_favorit
Super als je elkaar zo vooruit kunt helpen, om al het cultureel erfgoed in takt te houden!
+1
Schluterfan
@Fendt_favorit

Ja, is ook wel een leuke uitdaging dit. Er zijn er enkele in het Schlütermilieu die ik ken die een S450 hebben, maar geen een dezelfde. En de mijne is ook zonder ik het zelf wist zo'n uitzonderlijke die nieuw in Belgie verkocht is, en daardoor volledig rood is met beige velgen. De eigenaar van de andere S450 waar ik de onderdelen gehaald heb zei ook al dat het leuk zou zijn dat hij weer in zijn originele kleurstelling komt. Hij heeft een originele groene, wat ik ook wel mooi vind, maar die zijn er net weer ietsje meer dan een volledige rode. Hopelijk kunnen we ze ooit eens naast elkaar zetten. Had de mijne een rode met grijs geweest, had ik hem waarschijnlijk wel in het groen gezet. Het groen op de foto's is geen origineel groen meer. De slooptrekker was bij toeval in het verleden ook al een groene...
schluterman
@Schluterfan naar Breda geweest Simon?
Schluterfan
@schluterman
Ja vorige week.
schluterman
@Schluterfan wij hebben er ook onderdelen van 🙂
+1
Schluterfan
@schluterman

Was jaar en half terug eens gaan kijken maar wist toen nog niet hoe slecht de versnellingsbak was. Wou eigenlijk begin dit jaar gaan, maar dan brak dat virus uit. Nuja was niet eens zo erg want heb er nu pas weer tijd voor. Ben toen ook vitrines gaan ophalen, krijg niet alle kleine Schlüters in de kast...
olro 61
Succes met de montage!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter s450 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!