Foto van een Valtra A104, soms denk ik had ik niet beter een zwaardere trekker gekocht voor meer stabiliteit en overcapaciteit. Maar nu hij weer 3dagen aan de mengwagen hangt denk ik hij is meer als g

Valtra A104

BEboer
Foto van een Valtra A104, soms denk ik had ik niet beter een zwaardere trekker gekocht voor meer stabiliteit en overcapaciteit. Maar nu hij weer 3dagen aan de mengwagen hangt denk ik hij is meer als groot zat 😂 zeker als je in dit 36jaar oude stalletje moet voer lossen 😅 schrik er wel van dat deze al meer uren of de mc cormick gedaan heeft afgelopen jaar en hij is er nog maar 8maand...

Reacties

arjanvw
Hoeveel uur heb je er nu mee gemaakt? Nog steeds tevreden over de Valtra?
BEboer
@arjanvw nu staan er 560 uren op maar staat al een maand vrijwel iedere dag niks te doen, hier en daar wat grasland spuiten en wat kleine klusjes. Nu alles buiten gedaan is hebben we deze weer vast aan de voerwagen gehangen zo kan hij wat extra uren maken in de garantieperiode. Ben er wel vrij tevreden over pittig tractortje enkel de elektronica ben ik nog een leek in hoewel er bijna niks op zit 🙃 Moet nog steeds wennen je lost vb voer in A3 en je komt op het einde trek je hem in achteruit gaat hij naar b3 (voorgeprogrameerd). Zijn kleine dingetjes waar ik moet aan wennen. Ook een GPS systeem bij gekocht en is ook nog amper gebruikt met die kleine perceeltjes hier begin je er niet zo 1 2 3 aan het instellen... Mijn vader doet kunstmeststrooien en spuiten enz en hij zegt dat we er komend jaar eens samen rustig naar kijken zodat we dat geld niet beter ergens anders ingestoken hadden 😅
arjanvw
@BEboer heb geen verstand van Valtra, maar is de V A door de fabriek zo ingesteld? Of kan je dat zelf instellen? Bij Wij kunnen dat bij de Claas zelf instellen. Mooi dat die over het algemeen goed bevalt! GPS instellen is helemaal niet zo spannend als je maar even weet hoe je het moet doen! 😉 Is dit gewoon een GPS waarbij je zelf mag sturen?
Valtrapowerr
@arjanvw @BEboer als het goed is kun je die versnelling v/a wel instellen naar wens hoor dat kan iig bij mf dyna 4 ook en dat is dezelfde bak
+1
BEboer
@Valtrapowerr ja dat kan maar moet deze winter eens handleiding van trekker en gps lezen byw gps is zelf sturen eigenlijk gwn hulp voor kunstmeststeooien.
Ruben-dxdeutz
Ideale trekker voor dit werk, neem je de rij gewichten er niet af nu hij een hele periode aan de mengwagen hangt?
BEboer
@Ruben-dxdeutz ja doe ik, maar ze komen komende dagen/weken met 300ton perspulp dan mag hij nog eens op de kuil erna mogen ze eraf.
Ruben-dxdeutz
@BEboer Okee dat is logisch dan ja, was het moeilijk om dit jaar perspulp vast te krijgen?
BEboer
@Ruben-dxdeutz Ik bestel al 5jaar met voorverkoop maar dacht dit jaar dacht ik ik ga maar 2/3e vastleggen want was met 1,55 per procent niet spotgoedkoop. Maar belde of ik nog een vracht of 4 extra kon krijgen maar is moeilijk zeggen ze, nuja we zullen na nieuwjaar misschien weer wat aardappelen ih rantsoen doen als ze zo goedkoop blijven. Heb afgelopen zomer ook 5 opleggers aardappelen opgevoerd en beviel enorm, maar ben vanaf augustus aan een "nattere 31%" maiskuis bezig met veel zetmeel en het paste niet meer. Vanaf januari nieuwe mais die denkik niet super gaat scoren op zetmeel dus dan zullen we misschien wat aardappelen bijvoegen.
Ruben-dxdeutz
Ja de pulp is inderdaad aardig aan de prijs. Maar mag blij zijn denk ik dat toch een deel dan op voorhand vastgelegd hebt. De aardappelen zullen overal wel goed in het rantsoen blijven passen waar de mais zo slecht was dit jaar. Is hier in Noord Limburg niet anders. Wij voeren nog voederbieten bij in de winter ma die opbrengst is ook lager dan andere jaren waardoor er eigenlijk weer extra pulp nodig is.
BEboer
@Ruben-dxdeutz Hier vorig jaar slechte mais en dit jaar denkik ook niet super. Maar heb vorig jaar 11ha supermais gekocht en die ben ik nu ah voeren en vanaf ik aan deze kuil begonnen was werd de mest te dun icm aardappelen. Maar denk dat vanaf mais 2020 het terug gaat passen, hoor prijzen van aardappelen terug van maar 35 euro dus interesant ah worden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra A104 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!