Foto van een Schlüter Onbekend, ik heb niet zo veel met schluter maar er zijn hier die hards op tf die er van smullen!

Schlüter Onbekend

sybren
Foto van een Schlüter Onbekend, ik heb niet zo veel met schluter maar er zijn hier die hards op tf die er van smullen!

Reacties

+2
roscho
Mooie foto's Sybren. Ook op deze foto's weer allerlei mensen die op en om de trekker lopen en rijp zijn voor de grootste ongelukken, net als op de Schlütertage. Sommige van die Schlüters zijn net Indiase treinen, zoveel mensen rijden mee. Eigenlijk vreemd dat hier niet meer ongelukken mee zijn gebeurd.
+1
schluterman
@roscho ongelooflijk ooit als op die felddagen dat daar niet meer ongelukken zijn geweest
+2
sybren
Deze foto's komen ook van de Schlüter tage.
Zit weleens in de archieven.
+2
olro 61
Prachtig al die oude foto's...goed werk! Dit is een Schlüter Super 2000 TVL..
+2
Schluterfan
@olro 61

Nee, op deze foto is eigenlijk een nog uniekere trekker te zien dan de 2000,het is de voorloper ervan, namelijk de Super 1800V of TVL met 8 cilinder (turbo) motor. Schlüter bouwde zo 2 trekkers, van elks eentje, de ene zonder turbo 165pk, de andere 175. Het 3de prototype van de 1800 werd uiteindelijk gedoopt als Super 2000TVL. De oorspronkelijke 2000's zijn dus niet voorgekomen uit de Super 2000V of TV, maar dus uit deze 1800 prototypes.
MaxxuM4ever
@Schluterfan waarom heeft schluter 8 cilinders gemonteerd? Kwam er uit een 6 cilinder niet genoeg vermogen? Ik snap dat verbruik toen nog niet zo’n issue was als nu.
+2
Schluterfan
@MaxxuM4ever

Hun gedachte toen der tijd was dat een grote motor ivm cilinderinhoud met een kleiner vermogen een langere levensduur had. Waar vele merken toen motoren inbouwden die 2000-2600 toeren draaienden liepen de motoren bij Schlüter toen 1800 tot 2000 toeren. Later werd dat 2100 (2300 bij de 3cilinder in compact 750).

Klanten van Schlüter hadden ook graag grote motoren met een hoge cilinderinhoud. Zulke motoren hebben een hoger koppel bij 1200 toeren vergeleken met de rest, en daardoor een hoger uithoudingsvermogen. Daar staan de Schlüter motoren om bekend. En ik kan alleen maar bevestigen dat dat zo is en dat zeg ik niet als liefhebber. Ik heb mensen genoeg gesproken die Schlüters hadden vroeger en later andere merken kochten en die zeiden dat die trekkers niet de mansheid in zich hadden dan de Schlüters. Zeker die mannen die ermee in de bosbouw zaten en er een bosfrees aanhingen.

Verbruik is geen factor om een Schlüter te laten staan, ze kunnen nog steeds mee. Een vriend van mij reed vroeger met een Schlüter van 185pk in de aardappelen, met daarnaast een Fendt 820 meen ik. Verbruik zat weinig verschil in, met ongeveer het zelfde gewicht achter de trekhaak.

Kubota past ongeveer deze filosofie ook nu nog toe.
+1
Gavrie Willemsen
@Schluterfan jou slaagt er toch weer telkens in om een mooi verhaal neer te pennen….👌🏻👌🏻Ik lees elke post van jou met de grootste aandacht
schluterman
@Gavrie Willemsen ij niet alleen 😉
olro 61
@Schluterfan Zou er nog zo'n 1800 ergens zijn, dat je weet?
Schluterfan
@olro 61

Er was er een ingeschreven voor Nordhorn in 2016, maar was niet aanwezig. Jensen heeft er ook een staan, maar of dat eem echte is...
schluterman
@Schluterfan die super 1800 van jensen was toch een nagebouwde?
Schluterfan
@schluterman

Die 1500 zeker, de 1800 weet ik niet.
olro 61
@Schluterfan Dat zou dan toch met het Fahrgestellnr te controleren moeten zijn?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Schlüter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!