Weer een dagje opruimen.  Wordt erf weer wat netter en is qulip ook weer blij. Geplaatst door zettelmeyer op 28-11-2020 om 16:58:53, met 39 reacties.

Knikmops 90

Weer een dagje opruimen. Wordt erf weer wat netter en is qulip ook weer blij

Reacties

+1
casejxu
Bij ons vorig weekend laatste verbouwings puin afgevoerd en zojuist een container met grofvuil. Ruimde weer heerlijk op!
+1
EA_MF
Quote Reactie van @casejxu:
Ruimde weer heerlijk op!

En t werkt heerlijk als alles afgewerkt en opgeruimd is 👍
casejxu
@EA_MF klopt. Is ook een teken dat t richting t einde van verbouwen loopt👌
zettelmeyer
@casejxu ja als alles weg is het weer netjes, kun je weer wat doen na je ongelukje?
casejxu
@zettelmeyer klopt. Mwa beperkt. Loop nog met gips en kan met 1 hand n hoop. Maar alles duurt zo lang... vandaag weer geprobeerd om te voeren. Laden lukt maar lossen niet. Hoop rond de kerst weer met 2 handen te kunnen werken. Zal wennen zijn want vrijdag worden t wel 9 vingers.🤔
Fendt926Driver
@casejxu verdorie. Dan heb je die zaag nog wel fors geknuffeld.
Een ongelukje zit vaak in een klein hoekje.
Mijn cirkelzaag heeft ook nogal storingen. Maar je moet hem Met 2 handen bedienen en wordt in de handen zagen moeilijker.
Maar andere lichaamsdelen zitten ook niet op een cirkelzaag te wachten
+1
casejxu
@Fendt926Driver hij heeft n heel ongelukkig hapje uit pink genomen waardoor herstel nagenoeg of onmogelijk word of mij veel te lang gaat duren zonder prettig resultaat..... Je kan beter rustig door zagen. Dan fixen ze m er zo weer aan
Fendt926Driver
@casejxu oeps...
Lijkt me akelig...
+1
casejxu
@Fendt926Driver haha weet niet. T is eenmaal zo en t is pure pech geweest. Als ik nou onveilig bezig was ofzo.... of t was n collega. Maar da is gelukkig niet zo. En als belangrijkste. Niks geen pijn gehad !!
+1
zettelmeyer
@casejxu pff dat is niet niks. Ja geklungel van niks zo met 1 hand. Je vader doet nu alles zelf? Of nog wat hulp erbij
casejxu
@zettelmeyer boerderij is prima alleen te doen. En kan vaak wel n hulpje bieden met 1 hand shovelen. Duurt alleen wat langer. Op t werk word ik meer gemist.
johndeere6230
Quote Reactie van @casejxu:
Zal wennen zijn want vrijdag worden t wel 9 vingers.

Pfoe... mooi klote zeg! Was je pink toch?
+1
casejxu
@johndeere6230 jup. Zal blij zijn als t vrijdag os.... zo gezellig is ie niet in t gips
+1
CaseCS130
@casejxu sterkte man. Gaat de pink er helemaal af of tot aan een kootje? Mijn vader mist van de rechterhand vier helften van z'n vingers, alleen het onderste stuk zit er nog aan zeg maar. Toch kan die er praktisch alles mee en behalve de eerste winters er geen pijn aan.
+12
casejxu
@CaseCS130 Ja klopt. Nagenoeg alles der af.... werken gaat ie nooit meer en zal altijd een gevoelige vinger blijven amders. Gelukkig ook goed nieuws. Eind mei voor t eerst Papa😁😁
+1
Fendt926Driver
@casejxu proficiat. Papa kun je altijd nog worden als de rest allemaal mislukt.
(Geintje)
casejxu
@Fendt926Driver zo is dat!
+1
ronald-deutz-fahr
@casejxu kijk, dan zijn berichten! Gelukkig heb je je pink niet nodig om papa te zijn (of worden😋)
Gefeliciteerd!
casejxu
@ronald-deutz-fahr haha klopt!!
CaseCS130
@casejxu oké, nogmaals sterkte ermee en hopelijk zal het herstel spoedig verlopen na de operatie.
En van harte proficiat met je vaderschap in wording, heel mooi nieuw!
+1
casejxu
@CaseCS130 dankje wel!! Na vrijdag nog n week of 5a6 zeggen ze. Dus hopelijk rond de kerst weer voorzichtig met 2 handen te kunnen werken.
Bedankt! Zin in😄
+1
Fendt926Driver
Soms denk ik ook wel eens waar bemoeit qlip zich mee.
Die controleurs wonen 3 hoog achter ergens en kennen niet een erf waar gewerkt wordt.
Maar we proberen het natuurlijk zo netjes mogelijk te houden..
EA_MF
@Fendt926Driver hier kwam vroeger de achterbuurman altijd 😆 week of 3 terug kkm controle gehad, ook die man was best te spreken 👌
Fendt926Driver
@EA_MF wij hadden vroeger ook een boerendochter uit 3 dorpen verderop.
Diekon je ook best hebben.

Paar jaar terug een enorme zeikerd gehad uit de achterhoek.
Verschrikkelijk wat een vervelende man.
Zijn meerdere klachten over binnengekomen bij qlip.

Boer in het dorp liep achter de man aan het tanklokaal binnen met zijn sigaret nog aan.
En net 2m over de drempel draait die man zich om.
Afkeur je mag niet roken in het tank lokaal.

Bij een ander had hij zich vergist en en 2 cijfers omgedraaid voor het nummer van de geborgde dierenarts.
Afkeur...
Dat heeft die later wel zelf weer recht moeten zetten

Geen rekening van zelf geperst stro..
Afkeur omdat er geen gmp op zat
En nog meer van die geniepige dingen
+1
zettelmeyer
@Fendt926Driver ja zon 1 hier ook gehad vorig jaar, nu 1 die iets makkelijker was.
Bij die ene zat wat stof op het rubber van de koelkast van de medicijnen. Afkkeur.
Ware uien lade dus veel verkeer en stof opt erf. Luik moet open voor onluchting van melk. Afkeur kwam stof het tank lokaal binnen.
Zat stof op de vijzel. Afkeur mag geen stof op zitten en ga zo maar door.
In de oorlog was het een nsber denk ik.
In de stal alles in orde nu, alleen begonne ze nu weer te zeiken over het bouwmateriaal en puin.
EA_MF
@zettelmeyer bij een hele hoop van die dingen begin je jezelf toch af te vragen waar het raakvlak met melkkwaliteit gebleven is 😅

Zulke verhalen hoor je helaas toch vrij vaak, waarschijnlijk heb ik dan geluk gehad met de 1e controle uit mn carriëre 😆
johndeere6230
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Soms denk ik ook wel eens waar bemoeit qlip zich mee.

Qua melkkwaliteit zegt dat niet heel veel nee, alleen qua uitstraling is het nog wel een dingetje, snap dat als een burger de keuze heeft tussen een strak bedrijf en een rommelig bedrijf dat ze kiezen voor het strakke bedrijf, puur gevoelsmatig aangezien er waarschijnlijk geen verschil tussen beide zit
ronald-deutz-fahr
@johndeere6230 toch zegt het niks. Er zijn erven waar buiten alleen een grote chaos is, maar zodra je in de stal komt ligt er niks verkeerd. Maar ook keurig aangeveegde erven zonder rommel, maar bij de koeien word het een en ander ‘vergeten’.
En als het erf allemaal bagger en bende is, waar je doorheen moet rijden om te Voeren, hebben ze zeker een punt vind ik. En natuurlijk schone route voor de melkwagen.
johndeere6230
@ronald-deutz-fahr

Helemaal mee eens hoor, maar snap een burger dan ook wel, als het van buiten een beetje is verwaarloosd, dan heb je al gauw het idee dat dat in de stal ook zo is, althans dat zou ik hebben, al hoeft dat lang niet altijd zo te zijn
+1
ronald-deutz-fahr
@johndeere6230 schijnt dat burgers niet snel wat vinden van een beetje rommel op het erf, ze vinden al gauw dat dat er een beetje bijhoort. Overal oud ijzer hebben staan is anders wat natuurlijk. Uiteraard zullen er ook anderen zijn.
zettelmeyer
@johndeere6230 hjer vond ik het een beetje ver gezocht. De troep hadden we op plaatsen liggen dat je niet kon zien van de weg en als je het erf op kwam. Maarja blijve zijkerts
johndeere6230
@zettelmeyer

Ohh dat is wel een beetje mierenneuken dan ja... vind sowieso dat als je aan het bouwen bent/ net klaar bent dat ze best wel wat door de vingers mogen zien
Husqvarna
@zettelmeyer
Heb 1 keer meegemaakt, is wel 8 jaar terug ik net in bedrijf, kwamen ze met z'n tweeën, 1 moest nog opgeleid, nou, ze gingen zelfs de kuilbulten temperaturen, allemaal vragen over GMP en waar ik stro vandaan haalde, de mestbult lag volgens hen te dicht bij het voerpad, het betonpad was te ruw etc etc, kreeg ook geen rapport, dat stuurden ze later wel op de e-mail met tig herstelpunten.. Die ook nooit weer gezien, tegenwoordig vaak lokale mensen maar het is verder ook een stuk netter op het bedrijf.
Weet je wie de grootste zeikers zijn,, die mensen van FrlCampina zelf, als je een paar crossauto's achter op het erf hebt staan dan zeuren ze daar al over, want dat heeft volgens hen niet met voedselproductie te maken, maar gelukkig komen ze dit jaar niet langs.
bartjuh
@Husqvarna
Weet je wie de grootste zeikers zijn,, die mensen van FrlCampina zelf, als je een paar crossauto's achter op het erf hebt staan dan zeuren ze daar al over, want dat heeft volgens hen niet met voedselproductie te maken, maar gelukkig komen ze dit jaar niet langs.

Maar daar liegen ze toch niks over?
Dat zij niks met jou hobby te maken hebben ben ik 't mee eens hoor
Husqvarna
@bartjuh
Hangt er een beetje van af, mijn erf is 2 hectare en helemaal verhard, ergens in een hoek je ziet het niet vanaf de weg of oprit, daar staan wat van dat soort spullen, pallets stenen, karren enzo, maar hij begon ook over wat ligboxen, zo van 'ga je die ooit nog gebruiken of??' , bij een melkfabriek zullen ze alles wel direct wegdonderen, niks repareren of hergebruiken, gewoon alles nieuw, kan ik ook wel doen als ze 5 cent extra willen betalen..
Fendt926Driver
@Husqvarna heb hier gezegd dat met uit elkaar maken van de boerderij ik alleen eigenaar ben en blijf van de loopstal en het schone stukje erf.
De rommel is van de rest van de familie
Husqvarna
@Fendt926Driver
Erf is hier eigenlijk ook 2 boerderijen, 2 adressen, en alle rommel staat toevallig ook bij mijn ouders achter huus, maar de jongveestal mestopslag ook.
+1
CaseCS130
De lijsten met punten worden in ieder geval iedere keer langer. Het is nooit een keer genoeg en dat is wel jammer. Ik had dit jaar een afkeur op iets wat een jaar eerder mij uitgelegd was dat ik het zo moest doen door een andere controleur.. Dat soort dingen frustreren mij wel.
Als je kijkt hoe de kkm begon en waar het nu al is belandt vraag ik mij wel eens af waar het heen zal gaan.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Knikmops 90 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!