Fendt 250 VNieuw gekocht in 1994, nu ca 13.000uOp de achtergrond Fendt 410 bj 2006, rond de 10.000u nu.

Fendt 250 V

RVM
Fendt 250 V
Nieuw gekocht in 1994, nu ca 13.000u

Op de achtergrond Fendt 410 bj 2006, rond de 10.000u nu.

Reacties

DANOONTJE POWERR
Wat voor bloemen staan hier?
+2
RVM
@DANOONTJE POWERR

😂😂😂 preiplanten
DANOONTJE POWERR
@RVM Haha, oké.
Zit op de computer te kijken dus kan niet inzoomen.
Leek wel een snijbloemen perceel.
RVM
@DANOONTJE POWERR komt ook wel een bloem in, maar dat is bij ons niet de bedoeling....
DANOONTJE POWERR
@RVM Wie weet levert het meer op!
RVM
@DANOONTJE POWERR

In ons geval duidelijk niet.
Bij een zaadfirma worden op die manier wel nieuwe zaden gewonnen
DANOONTJE POWERR
@RVM maar dit ziet er wel kleinschalig uit, wat is hier de gedachte achter?
+2
RVM
@DANOONTJE POWERR

Wij zijn plantenkweker. We trekken de plantjes op uit zaad en onze klanten zijn de groentetelers die de plantjes uitplanten en kweken tot de prei die jij in de winkel kan kopen.
yoohan
Mooie Fendt. Zijn handige trekkers volgens mij
RVM
@yoohan hartstikke fijn ding voor ons werk ( 99% hefmastwerk ) is een 30 bak, de 3 en 25 versnelling liggen wel erg dicht bij elkaar. 25 sla ik meestal over. Comfort na 25 jaar wel minder, zeker als je m vergelijkt met de 208 vario die we ook hebben.
yoohan
@RVM
Ik heb in het verleden ook heel veel hefmastwerk gedaan met newholland TCE's. Ging opzich prima, maar veel mindere trekker als zo'n Fendt. Kostte ook de helft denk ik?
Daarvoor nog een Napolione 6000 gehad op de kwekerij. Beul van een trekker met hefmastwerk, maar wel spartaans de om mee te rijden haha
RVM
@yoohan met een TCE ga je het bij ons niet redden. De frontgewichten aan de 250 hebben we allemaal nodig, onder nattere omstandigheden is de trekker precies in balans en danst op de pendelas van de vooras. Pallet weegt dan 700/800kg
yoohan
@RVM
Bij ons pakten de TCE's ook wel 700-800 kilo op hoor. Hefmast zat kort op de kont van de trekker, heflatten eind ingekort. Extra frontgewichten ook.
Maar we reden wel op graspaden en puinpaden, niet door diep nat land heen ofzo, dan had het wel een strijd geworden.
Die pallets tilden we ook gewoon op de vrachtwagen ermee.
RVM
@yoohan ik ken die TCE’s wel maar zijn aardig wat korter gebouwd dan deze Fendt. Je zou het moeten proberen maar mijn gevoel zegt toch dat de Fendt meer meeneemt. En een blauwe komt er bij de baas toch niet in 😙
yoohan
@RVM
Je hebt gelijk hoor, standaard pakten ze dat ook niet qua gewicht. Maar extra frongewicht en korte heflatten deed heel veel.

Bij ons was het enerzijds een prijskwestie, en het eigengewicht moest zo laag mogelijk zijn voor spit en freeswerk. TCE's wogen tussen de 1400 en 1500kilo bedrijfsklaar. Zaten op echte veengronden, vandaar.
yoohan
Na 25 jaar en 13.000 uur mag hij ook iets minder comfortabel zijn toch 😬
+1
RVM
@yoohan o jazeker. Wil meer zeggen dat het een prima ding is, maar als je dan weer ff op de andere rijd, zit er wel een wereld tussen ( of 2 ). Gelukkig komt er een 208 bij begin komend jaar en mag de 250 het rustig aan gaan doen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 250 V ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!