Wat zien jullie het liefst? Een Hesston 7730 in zijn eigen kleur of deze in een Claas jasje? Meer over deze hakselaar vind je natuurlijk op http://www.deoudedoos.be

Geen

MMaarten
Wat zien jullie het liefst? Een Hesston 7730 in zijn eigen kleur of deze in een Claas jasje?

Meer over deze hakselaar vind je natuurlijk op deoudedoos.be/

Reacties

Mooie machine! Hoe zou bij zoiets de kooi nu aangedreven worden? De motor ligt onder de bunker neem ik aan. Bij mijn 690 ligt de powerband langs de zijkant rechtstreeks van de motor naar de kooi, maar lukt hier niet vanwege knikbesturing.
assink
@Masseyfergusondriver
Bij de originele uitvoering de invoer in ieder geval met hydromotoren, hoe dat bij deze machine gedaan is weet ik echter niet. Hier is wel het een en ander aan verbouwd lijkt me.
Hoe het met de kooi zit weet ik niet.
Hesston 7730
@assink Kooi is aangedreven door 90° reductiekast via cardan, cardan door riem, riem door cardan aan knik, cardan door motor.
Hesston 7730
@Masseyfergusondriver De aandrijving is van de motor onder bunker naar voor toe met een speciale cardan ter hoogte van de knik, deze cardan drijft een pully aan met een riem voor hakselgroep, blazer etc.
ford8630power
@Hesston 7730 Is niet heel bedrijfszeker of wel? Toen ze er hier nog mee hakselden stond die het meest van de tijd stil met problemen.
Florian Hommer
Mega😍
Lars Bekhuis
Claas jasje staat hem ook wel goed 😍👌
Hesston 7730
Ik vind het toch maar jammer met dat Claas kleurtje erop
Towaberg
Ik ben fan van de claas kleuren en hoe ouder hoe liever, maar een hesston laat je best in zijn kleur, dat maakt de hesston.
+3
olro 61
Ik heb nog 2 interessante foto's gevonden...In een artikel over de Claas Xerion zijn deze afbeeldingen een prototype uit 1986 van Claas. Het heeft best wel veel overeenkomst, maar is toch heel anders, de kabine kan natuurlijk draaien naar het midden, wat altijd het uitgangspunt is geweest van de Xerion. Zo is Claas al sinds 1977 bezig geweest om een werktuigendrager te ontwikkelen.

(klik om te vergroten)

Project 702 van Claas (1986)

(klik om te vergroten)

+1
MMaarten
@olro 61 Prachtige foto's!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Geen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!