Bandenkraan zou ik ook wel gewoon kunnen worden, we hebben het gemak en de voordelen helemaal ontdekt. Kraan wil wel vooruit, ook opleggers laden is zo gebeurd. Hij heeft wel 1 lekke band nu maar er w

O&K Cityline

New Kobelco
Bandenkraan zou ik ook wel gewoon kunnen worden, we hebben het gemak en de voordelen helemaal ontdekt. Kraan wil wel vooruit, ook opleggers laden is zo gebeurd. Hij heeft wel 1 lekke band nu maar er word naar passende gebruikte band gezocht.

Reacties

Fendt926Driver
Neem aan dat je banden kraan machinist bedoelt met wat je ook wel zou willen worden.
Mooi dat het zo goed werkt.
Deze kraan was toch van een medewerker van jou??
New Kobelco
@Fendt926Driver
Ja klopt, we deden zoveel mogelijk met onze eigen rupskraan, maar kunnen nu ook gebruik maken van de o&k. Hopelijk blijven we wat gespaard van pech. Kraan heeft vroeger “altijd ”binnen gestaan, ik weet niet of dat scheelt.
valmet6400power
@New Kobelco
Scheelt sowieso voor het uitdrogen/verweren van de hydrauliekslangen. Maar over het algemeen worden die altijd wel minder van lang stilstaan. Althans dat heb ik gehoord over kranen die tijden niet gebruikt zijn..
+1
lukasbelarus
Mooi werk, tovallig vandaag 25 bomen geplant met mijn 3,5 tonner.

volgens mij goede kranen dit type, tot voor kort liepen ze nog heel vaak hier bij een loonwerker tussen de nieuwe kranen
A.H.S.
Stroppen jullie zulke grote bomen gewoon ? Bij ons gebruiken we een speciale hijsbeugel ivm beschadigen bast en daaronder de groeilaag/sapstroom

(klik om te vergroten)

Hijsbeugel voor boom met kluit.
+1
New Kobelco
@A.H.S.
Doen wij ook hoor met bomenhaak. Deze boom had niet de beste kluit ,en was ook beetje te groot gemaakt met grond dat aan de losse kant was.
+1
New Kobelco
@A.H.S.
En eigenlijk hoort er nog bescherming tussen stam en strop
A.H.S.
@New Kobelco Ja, klopt,wij kregen ze soms ook wel aangeleverd met karton onderom de stam,maar dan kun je ze niet met alleen met een strop hijsen,dan heb je kans dat het door het karton alsnog gaat glijden en beschadigen.
Maar het is altijd beter dan met een ketting wat ik ook wel een gezien heb.
+1
jesperb
@A.H.S. er is mij afgelopen week verteld dat het karton alleen is voor transport zodat de ijzerdraden om de kluit van de bovenliggende boom de bast niet beschadigen. Wij gebruiken ook een kluithaak, werkt heel mooi
A.H.S.
@jesperb Je ziet ook vaak dat ze jutte zakken daarvoor gebruiken.
doen we ook vaak om de scherpe delen van de aanhanger.
Alles om beschadiging en afkeur te voorkomen.
We kregen ook eens levering uit Duitsland,daar hadden ze de takken samengebonden voor transport met dik zacht touw,heel wat anders als de dunne plastic touwtjes in nl.
A.H.S.
Onze bomendienst maakt bij erg grote bomen een frame om de kluit, boren soms een gat(heb je maar 2x een beschadiging ter grote van een euro) in de stam waardoor een ijzeren pin gaat om hem stabiel/evenwicht te houden, bij het hijsen op een dieplader.
Die gaten worden later weer dichtgemaakt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de O&K Cityline ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!