Foto van een Energic 525, boompjes planten in de wei. Vorig jaar in januari gekocht, opgehaald in de sneeuw en onmogelijk te starten. In het voorjaar de bedrading veranderd, starter uitgekuist en onde

Energic 525

erik9831
Foto van een Energic 525, boompjes planten in de wei. Vorig jaar in januari gekocht, opgehaald in de sneeuw en onmogelijk te starten. In het voorjaar de bedrading veranderd, starter uitgekuist en onderhoud gegeven. 2 graden momenteel, 2 weken niet gestart geweest... Meteen draaien nu. Doe het maar als diesel zonder voorgloei installatie.

Reacties

+1
steyrlanzboy
Mooi
a3vandiejen
Prachtig Erik.
+1
Towaberg
Dan heeft die een motor met veel compressie! Voor zover ik iets geleerd heb in de Sint-Pieters ambachts school! Is dit het grootste model van Energic Erik?
+3
erik9831
@Towaberg neen... Deze heeft een ceres P25 motor die volgens zijn nummer ook 25pk levert.

Er is hier nog een 535, 540 en een 545 geweest. Die het aantal pk had van de laatste 2 cijfers. De 45pk had een perkins 3 cilinder motor zitten, maar het model was wel gebouwd door energic. Na deze serie hadden ze het steyr model tot 80pk, de+Steyr 280A
+2
Towaberg
@erik9831 dan is je verzameling nog niet compleet 😉
+3
erik9831
@Towaberg nog lang niet...

Staat ondertussen nog eentje te wachten in Frankrijk om opgehaald te worden. 😰
a3vandiejen
@erik9831 Mooi...
Towaberg
@erik9831 als je een co piloot nodig hebt!
a3vandiejen
@erik9831 Heb je ook een foto van de 45 pk 3 cilinder Erik?.
+2
erik9831
@a3vandiejen hier een foto van de flyer.

De 535 is een aantal weken geleden verkocht geweest. Deze had serienummer 000001 dus de eerste die ooit gemaakt is geweest. Via via weten we waar hij zit nu... Moest hij nog eens bovenkomen... Misschien dan.

(klik om te vergroten)

Foto van een flyer
+1
a3vandiejen
@erik9831 Bedankt Erik, wat een mooie bijzondere trekker ook. Was er erg nieuwsgierig naar, prachtig en dan ook nog de eerst gemaakte en wetende waar hij is.👌👌
+2
Schluterfan
Schlüter trekker hebben ook geen voorgloeisysteem. Alles hangt af van de compressie en goede verbranding, met daarbij een goede starter en batterij. Alleen voor de Compact zou ik eigenlijk een nog zwaardere starter moeten hebben. Ding heeft zoveel compressie dat de starter er zijn handen vol mee heeft. Maar een grotere bestaat niet, of ik moet een starter met reductie hebben. Starten doet hij eigenlijk vrij vlot, maar tis nog niet te vergelijken met de 1250 of de 450.
+3
stijn-de-bock
Pedalen genoeg op deze tractor

(klik om te vergroten)

+1
Fendt926Driver
@stijn-de-bock er blijft bijna niets over om met de handen te doen.
+3
stijn-de-bock
@Fendt926Driver sturen, schakelen, de lift bedienen.😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Energic 525 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!