Schlüter Meerdere

Schluterfan
"Ende einer Ära"

Een urenlange treinrit, dat had Claude ervoor om dit soort foto's te kunnen maken. Claude is geen Schlütergekke Duitser, maar een Franse! En dat is hij nog steeds.

Ik was amper 4 toen deze foto gemaakt werd, en kon toen het woordje "Schlüter" nog niet uitspreken, al zal mijn pa daar wel al moeite voor gedaan hebben toen denk ik haha. Alles verzamelen van het merk deed pa wel, zo schreef hij in April/Mei 93 een brief naar de fabriek met de vraag of ze folders en andere hande info wilden opsturen. Dat deed Wolfgang Riedel, toen de perschef voor Schlüter en schreef er een brief bij, waar hij de Euro Trac in promote. Wolfgang zou jaren later nog een boek schrijven, "Schlüter Bärenstark".

Paar maanden later, op 30 September 1993, de dag dat Claude deze foto nam, sprak Anton met toen veel vertrouwen de woorden uit, dat de toekomst van Schlüter verder ging in Schönebeck. De toen meer dan 25000 bezoekers zullen toen nog niet gedacht hebben dat op 17 Januari 1995, exact op Anton's 80ste verjaardag, helemaal het doek over het LTS zal vallen. Er verlieten 32 Euro Trac's en 2 Super Trac 2200LS de fabriek. Egelseer doet vanaf '97 zijn best om dan in Langenzenn enkele Euro Trac's, 2 Compacts en 1 Super te bouwen en te verkopen. Tot ook hij in 2004 beslist om ermee te stoppen.

Op de foto is zelfs een stukje LandTechik Schönebeck te zien, namelijk de Maral hakselaar achter de Super Trac 2200TVL-LS, een van de 3 in Freising gebouwde Trac's met een Liebherr 9.2 liter motor. Omdat de gieterij toen al dicht was, en Schlüter toch nog 8 cilinder motoren op stock wou hebben om de onderdelenvoorziening toch nog iets of wat op peil te houden, werden in de laatste 2200's Liebherr motoren ingebouwd. De laatste 2 werden zelfs in Schönebeck gemonteerd, en kregen "Super Trac 2200LS" op de motorkap gekleeft. Zo kwam het productieaantal van de Baureihe "2020" op 5 stuks.

Een andere oude bekende staat ook op de foto, of ook weer voor een stuk, namelijk de Super links in beeld. Hij staat ook al op TF, alleen dik 30 jaar ouder ==> tractorfan.nl/picture/1338148/… . De voormalige Super 1500TVL Special High Speed van ploegenfabrikant Gassner.

Foto: C.P.

Reacties

+2
schluterman
Prachtige foto met een mooi verhaal
+3
olro 61
Weer een prachtig verhaal, en gelukkig zijn er nog genoeg liefhebbers (of zelfs wel meer als in de tijd dat ze nog gewoon te koop waren) die dit legendarische trekkermerk in leven houden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Schlüter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!