Foto van een Schouten Greppelfrees, greppels weer open 👌🏻. Foto is geplaatst door Valtrapowerr op 09-12-2020 om 19:48:48, met 34 reacties.

Schouten Greppelfrees

Valtrapowerr
Foto van een Schouten Greppelfrees, greppels weer open 👌🏻

Reacties

T60401
Zijwieltjes aangeschaft? waarom de voorlader er niet af?
+1
Valtrapowerr
@T60401 Ja die heb je wel nodig nu anders worden het drie greppels😅

Nee dat vind ik niet handig heb die elke ochtend en avond nodig en dat eraf halen kost ook allemaal tijd. Zo drukt die weinig op voorwielen en heb er geen last van, zoveel weegt zo’n ding niet.
+1
T60401
@Valtrapowerr Dat ombouwen van de trekker wordt je op de duur ook zat. Hier in het najaar de trekker met frontmaaier en opraapwagen ombouwen naar graszaaicombie ook altijd feest.
@T60401 hoeveel werk is dat, en hoevaak moet dat?
T60401
@ronald-deutz-fahr frontmaaier en opraapwagen eraf dubbel lucht er aan front gewicht en zaaimachine. ben je toch weer kwartiertje verder. en savonds weer terug. moet toch wel een keer of vier vijf aanleggen voordat alles gezaaid is.
@T60401 zaai je zoveel gras dan? En zijn er geen andere trekkers die dat werk kunnen doen, als je er zoveel werk voor heb?
+2
casejxu
Quote Reactie van @Valtrapowerr:
allemaal tijd

Die 1,5 minuut??
+2
fendt308-driver
@casejxu eerste keer koste hier tussen een half uur en 3 kwartier😂 nu 2 min ligt er net aan hoe handig je ben, hoeveel ruimte je hebt om hem af te koppelen en of je hem mooi vlak en verhard weg kan zetten
+1
casejxu
@fendt308-driver haha klinkt ooooh zo bekend. Weet niet welk merk t is maar mailleux op t werk is er echt zo ideaal snel af. Mits vlak en verhard en met vorken der aan lijkt t makkelijker aankoppelen als met bak
+1
fendt308-driver
@casejxu quicke q65. Meestal doen wij hem met de pelikaan bak afkoppelen die is lekker lomp zwaar en breed dus stabiel. De vooras&voorlader veering moet ff uit bij ons maar als je dat niet weet berg je maar 😂
+1
casejxu
@fendt308-driver Haha toen we alleen ttv430 hadden maakte voorasveerring niet uit nu met ttv5120 der bij die samen doen met lader moet het wel. Anders kan je ook vloeken idd
+2
fendt308-driver
@casejxu en zomers donders opletten dat je niet de extra functie op scherp zet. Met bij de knijper helemaal open afkoppelen. Zonnetje erop en de hele zooi onder druk. Zelfs die snelkoppelingen die zogenaamd onder druk ook werken, werken dan niet..
+1
casejxu
@fendt308-driver haha idd ook dat nog ja
+3
@casejxu haha ook al, hier met de stoll ook alles bij elkaar gezegend in het begin. Nu zomaar klaar 😂
+2
Valtrapowerr
@casejxu We doen het nooit dus reken maar drie kwartier aan- en af
Corne S
@Valtrapowerr

Kun je dat zelfde werk niet doen met de verreiker?
Valtrapowerr
@Corne S kan wel maar ‘sochtends moet die er toch op zitten dan is het niet handig om dat met de verreiker te doen overdag maakt het niet uit.
Corne S
@Valtrapowerr

Maar eens een Valtra erbij kopen dan😉. Kun je de machines er wat langer achter laten hangen. Hier kunnen we het ook wel merken dat er eentje bij is gekomen.

Heeft inmiddels ook wel wat uurtjes gemaakt zeker?
Valtrapowerr
@Corne S Haha ja dat omkoppelen wordt je wel eens zat omdat elke x de stroblazer eraan moet maar zo kunnen we m wel goed gebruiken... ja 7200 ongeveer
a3vandiejen
Mooi hoor, nieuwe Ridder greppelfrees?
+1
wim-same
@a3vandiejen dit is een Schouten grepelfrees, maar wel het systeem van de Ridder greppelfrees.
a3vandiejen
@wim-same Duidelijk Wim, dacht het door de vorm.
+1
wim-same
@a3vandiejen Zo'n aandrijving had de Ridder greppelfrees ook, met een haakse overbrenging.
wim-same
@a3vandiejen Ik zou niet eens weten of "Ridder" nog bestaat.
+1
a3vandiejen
@wim-same Ja worden nog nieuw gemaakt, inderdaad door schouten zoals je zei.
+1
wim-same
@a3vandiejen Volgens mij is Ridder overgenomen door Schouten
+1
Valtrapowerr
@wim-same @a3vandiejen Is een Schouten maar er staat ook nog ‘ridder’ op, zelfde machine eigenlijk.
+1
a3vandiejen
@Valtrapowerr Kijk, weet ik dat ook weer. Wim zei het al inderdaad. Wel mooie nette greppelfrees.
+3
Siete
@wim-same
Klopt. Schouten heeft idd Ridder overgenomen. Alle oude tekeningen zijn ook mee gegaan. Voor het bouwen van het miniatuur contact gehad met Schouten. Daar werden we uitgenodigd om zelf uit te zoeken wat we nodig waren. Mochten alle oude tekeningen bekijken en kopiëren welke we nodig waren. Pracht bedrijf en hele aardige mensen daar!!
+1
a3vandiejen
@Siete Mooi, leuk dat ze daaraan mee werken. Nou is het helemaal duidelijk. heb je miniatuur gezien..heel mooi gemaakt.
+1
wim-same
@Siete Als je ooit een miniatuur gaat bouwen, hou ik me ook aanbevolen.
+2
casejxu
@wim-same lijkt me ook wel een gaaf model!
+1
Siete
@wim-same
De oude Ridder frees heb ik al gemaakt. Of naja het type waar ik zelf mee gewerkt heb. Dacht dat die hier wel op de site staat ook 🤔

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schouten Greppelfrees ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!