Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6140Voercombi ook weer even schoon voor zo lang het duurt. Foto is geplaatst door cb6520 op 10-12-2020 om 18:14:16, met 9 reacties.

Deutz-Fahr Agrotron 6140

cb6520
Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6140
Voercombi ook weer even schoon voor zo lang het duurt

Reacties

CaseCS130
Ah, jij hebt er eentje met laadklep. Vandaar het snijden van blokken. Bevalt dit goed?
cb6520
@CaseCS130 ik zou zelf nooit 1 met klep kopen, heb deze omdat we alle machines over genomen hebben. Voer blijft in de klep hangen als die meer dan 3/4 vol zit omdat de bak daar 4 kant is en niet rond. Ook kun je niet precies voeren. Ook heb je totaal geen idee hoeveel maisgluten je opschept. En als je de gerstemeel, soja, en mineralen op de klep gooit valt het niet mooi in de wagen en knooit altijd iets tussen het rubber. Vadaar dat ik altyd met de voorlader laad
CaseCS130
@cb6520 Oke, je ziet die wagens ook niet zoveel meer als in het begin toen Peecon met de Biga begon. Bij een nieuwe is de meerprijs ook zo'n 8000 euro, daar koop je ook ongeveer een voorlader voor of een leuke aanbetaling op een tweedehands shovel.
Het is natuurlijk een beetje een combinatie van een blokkenwagen met mengwagen maar bij een klein blokkenwagentje voel je denk ik veel beter aan hoeveel je schept. Tenminste wij kunnen dat wel vrij nauwkeurig.
Kuilblokken in de loods werkt wel mooi, doet een kameraad van mij ook. Bij ons staan ze buiten en snijden mede daarom ook elke dag.
+2
cb6520
@CaseCS130 kuil blokken zet ik in de loods zodat ik snel kan voeren en doe het snijden op de dagen dat het past.
BEboer
@cb6520 maar je kan wel in nood de klep gebruiken mocht er ooit iets ad voorlader of trekker zijn.
cb6520
@BEboer ja zou kunnen maar vorige keer heb ik trekker gehad van mechanisatie bedrijf en op andere melkveebedrijf hebben we 2 trekkers met voorlader dus dat is niet zo groot probleem
BEboer
@cb6520 en op het ouderlijke bedrijf ook gemengd blijven voeren of toch terug de blokkenwageb?
cb6520
@BEboer nee heb wel 2 x een wagen op demo gehad maar willen ze niet. Blokkenwagen en vijzelbak en soja met kruiwagen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6140 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!