Foto van een Landini 8500 met een lading oud ijzer. Anno 2007, opruimen na overlijden van onze grootmoeder (peet). Daar hebben we veel uren aan tractors gesleuteld.

Landini 8500

Towaberg
Foto van een Landini 8500 met een lading oud ijzer. Anno 2007, opruimen na overlijden van onze grootmoeder (peet). Daar hebben we veel uren aan tractors gesleuteld.

Reacties

+2
stijn-de-bock
Heel herkenbaar,
+5
erik9831
Hier ook veel bij grootvader in zijn werkkot gezeten, woonden er ook naast (nu nog trouwens) En met wat geluk, binnenkort mijn werkkot.
+1
Towaberg
@erik9831 ik wens het je van ganser harte toe Erik. Ik ben er ontzettend graag geweest, maar eens peet uit het huis was, was voor mij de ziel eruit. Vroeger zouden wij haar straat niet kunnen voorbij rijden hebben zonder binnen te springen, maar nu rijd ik die straat bij wijze van spreken achteloos voorbij.
+2
erik9831
@Towaberg hier is het nog wat anders. Overgrootouders hebben het gekocht in 1923, aanplakbiljet hebben we. We hebben de architect plannen uit die tijd, de bouwaanvragen... Grootmoeder is er geboren en is er heel haar, bij verstand, leven blijven wonen. Mijn moeder is er geboren... Ik ben dan spijtig genoeg zo iemand die te sentimenteel is denk ik 😃
+2
Towaberg
@erik9831 Ik begrijp het volledig, bij ons zijn er ook al die documenten etc. En ik ben ook wel van van het sentimentele type🥲 en toch...
erik9831
@Towaberg mijn vrouw haar grootmoeder is ook zo, en daar is uiteraard niks mis mee. Die had ook het ouderlijk huis te koop gezet wanneer ze naar een serviceflat is getrokken. Daarna is haar door men schoonmoeder eens de vraag gesteld geweest, zullen we er nog eens voorbij rijden en gaan kijken?

Neen, moest niet... Verkocht is verkocht en kous af.
+2
Towaberg
@erik9831 ik ben er nog wel geweest hoor! En ik ken ook wel de nieuwe bewoner. En er staat een traktor die hij daar ooit ban mij is komen kopen! Ik zal nog eens moeten langs gaan om die mc-cormick op foto te gaan zetten, heb er geen van🙈
+2
a3vandiejen
@Towaberg Mooie foto, en goed te zien hoe de Landini opgeknapt is.
+2
Towaberg
@a3vandiejen bedankt A3, maar deze was onze 1ste 8500!

(klik om te vergroten)

Dit is onze huidige 8500 voor zijn make over😉
+1
a3vandiejen
@Towaberg Alsnog mooi geworden hoor, moest er te veel gebeuren aan de 1e 8500.
+3
Towaberg
@a3vandiejen was nogal een dronkaard, lustte 1 liter olie per dag!!! Wel kunnen verkopen zonder verlies.
+2
a3vandiejen
@Towaberg Ja dat is dan een verstandige keus, en waarschijnlijk goedkoper als een complete revisie.
+3
Towaberg
@a3vandiejen ik ben wel zo eerlijk geweest het er bij te vertellen dat hij 1 liter per dag gebruikte, wat er nu van is weer ik niet, t is ook al bijna 10 jaar geleden.
+1
a3vandiejen
@Towaberg Eerlijkheid duurt het langst.
+1
erik9831
@a3vandiejen ja klopt, maar soms ook niet.

Zitten soms echt heel onbeleefde mensen tussen. Bij de verkoop van men JD 955 meegemaakt. Man belt mij op en zonder de trekker ooit gezien te hebben, zegt hij dat de hydrostatische aandrijving sowieso stuk is, de ophanging vooraan versleten... En zegt mij dat ik gelukkig mag zijn dat hij mij nog 1000€ ervoor geeft, want niemand anders zal meer geven.

En daar sta je dan verwonderd aan de telefoon... Te denken... WTF 😂
+3
Towaberg
@erik9831 heb dat ook eens meegemaakt met de verkoop van een auto! Voor de prijs die ik vroeg, bracht hij er mij 3! Ik ben er nog steeds op aan het wachten 😂
+1
a3vandiejen
@erik9831 😁Ja inderdaad je hebt mensen die daar schijnbaar plezier aan beleven.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Landini 8500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!