Foto van een John Deere 5095M, laatste wagen zomerstalvoeren van 2020 vandaag. Nog nooit eerder in December gras gehaald. De koeien hebben er goed van gegeven dus jammer dat het laatste gras nu op is.

John Deere 5095M

208 foto's van @JoramH

JoramH
Foto van een John Deere 5095M, laatste wagen zomerstalvoeren van 2020 vandaag. Nog nooit eerder in December gras gehaald. De koeien hebben er goed van gegeven dus jammer dat het laatste gras nu op is.
Hadden er tijdens de aanschaf van de trekker geen rekening mee gehouden dat we in December nog zouden stalvoeren, echter nog steeds geen spijt, kunt je er wel goed op kleden met een extra gevoerde overall aan maar vingers waren toch wel koud geworden 😄
Bij de dam is het wel een beetje een gesmeer geworden maar in het land zelf zie je er nog niet zoveel van.

Reacties

+1
Fendt926Driver
Zomerstal voeren?
Winterstal voeren bedoel je.
En iedereen heeft wel eens een inrit wat versmeerd vooral in deze tijd.
Mooi dat het zo kan.
Mijn cabrio trekker is ook niet meer voor de voermengwagen.
Had een olie lekkage bij de ventielen.
Dus de xylon met kabine er voor.
Maar lever wel fors in op wendbaarheid en gemak.
Maar bij regen zit je wel droog
JD3010
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Winterstal voeren

Hier begint de winter pas op 21 december. 😉
langeslagdiesel
Een auto zand doet wonderen in zo’n dam.
Baltus_steyr
De toplaag is erg vettig he?! Hier heb ik afgelopen maandag laatste vrachtje gehaald. heb nog wel een hele lichte snede staan, maar is denk ik te nat en haalt dan niet aan. Volgend jaar maar weer is zien. Lopen nog wel 8 pinken bij huis buiten...!
Terwisscha
@Baltus_steyr bij mij in het land staat ook nog genoeg, maar half oktober was het bij ons al gebeurd op de klei. Als het kan zou ik de ladewagen zo weer uit de schuur trekken om te gaan stalvoeren.
JoramH
@Terwisscha Hier ook zware zeeklei (oude middelzee) maar ook hele lichte trekker en hele lichte opraapwagen met 8 wielig onderstel. Met inkuilen kunnen we niet zo snel maar met stalvoeren hebben we wel wat voordeel 😄
Terwisscha
@JoramH hier ook zware zeeklei. Maar ben er wel achter gekomen dat er ook veel verschil in zit. Toen wij thuis niet meer konden rijden op het land vanwege nattigheid, waren ze aan de andere kant van het dorp nog gewoon aan het stalvoer en was er geen spoort te zien.

Zo'n onderstel is natuurlijk op klei/ veen wel ideaal. Maar zitten er niet hele kleine bandjes onder de wagen? Lijkt mij dat het frame van het onderstel op de kuil komt te liggen doordat de kleine bandjes weg zakken in de kuilbult. Dan kan je er nog zo'n grote trekker voor de ladewagen zetten, maar dan kom je de kuilbult niet op
john deere 7810
@JoramH

ach. je hebt er ook zeker een maand langer van kunnen helpen. desnoods even een vracht rood zand er in.
JoramH
@john deere 7810 Ik ken rood zand niet, maar trekker komt er goed doorheen, lijkt erger dan het is. Had ook net geregend. Blijft daar altijd beetje zwarte plek, bij weiden willen de koeien daar nog wel eens ophopen, komt voor meerdere percelen daar bij elkaar. Vant voorjaar weer weideslepen en als het weer net zo droog word als afgelopen jaar dan merk je er niets meer van in het seizoen;)
john deere 7810
@JoramH

hoe noemen jullie het "gele" zand dan voor onder het straatwerk?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 5095M ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!