Tractor geeft foutcodes op de scr. Ad-blue hard geworden in de uitlaat. Beetje kap en breedwerk.. Foto is geplaatst door Saeghershof op 14-12-2020 om 13:02:29, met 28 reacties.

Steyr Onderdelen

Saeghershof
Tractor geeft foutcodes op de scr. Ad-blue hard geworden in de uitlaat. Beetje kap en breedwerk.

Reacties

+4
maikwolsink
Lijkt wel carbid😅
+3
akkermopet
@maikwolsink Beetje water erbij 🤣🤣🤣🤣
+3
steyrlanzboy
@akkermopet carbid is veel leuker dan vuurwerk
akkermopet
@steyrlanzboy helemaal mee eens 👍
Fordje4600
Dan is je verstuiver ook wel kapot
Fendttrisixfan
@Fordje4600 nee zeker niet
Fordje4600
Fendttrisixfan
@Fordje4600 waarom zou hij wel kapot zijn, heb dit al veel gezien maar nog nooit geweten dat verstuiver niet meer goed is
Fordje4600
@Fendttrisixfan omdat dat vaker voorkomt en wat ik zie op de foto hetzelfde is als wat ik een keer eerder heb gezien. verstuiver verneveld niet mooi, het water in de ad blue verdampt dan en het zout kristaliseert voordat het een reactie heeft gemaakt met de nox in de uitlaat. Maar het kan meerdere oorzaken hebben.

Is dus eigenlijk hetzelfde als een dieselverstuiver, verneveld de diesel niet mooi = onvolledige verbranding en weg gegooide diesel. Alleen kristaliseert diesel niet
Saeghershof
@Fordje4600 nee verstuiver getest en is inorde.
roscho
@Fordje4600 De verstuiver spuit toch alleen diesel de motor in? Ad blue wordt na de verbranding in de uitlaat gespoten, komt dus niet door de verstuivers.
+1
Fendttrisixfan
@roscho ad blue word ook met een verstuiver in de uitlaat gespoten
roscho
@Fendttrisixfan Klopt. Ik had gelezen "verstuivers", die zitten voor de motor en de adblue-verstuiver erna. Die laatste zal er maar 1 zijn idd. dus "verstuiver".
casejxu
Geen optispray zeker??
Saeghershof
@casejxu wat is optispray?
+1
mdoornekamp
@Saeghershof optispray is verbeterde ad blue voor probleem gevallen. Kost wel het dubbele
+2
casejxu
@mdoornekamp Dit kost meer....
+1
mdoornekamp
Is de trekker orgineel of getuned? Dat opvoeren bij beun de haas kan niet meer met trekkers van nu.
Saeghershof
@mdoornekamp deze trekker is niet opgevoerd. Vorige week aan een maxxum 115 gewerkt waar de ad-blue was afgekoppeld en trekker opgevoerd tot 155pk.
mdoornekamp
@Saeghershof Ok. Dat is een economisch delict.

Ik ben niet zo meer van het opvoeren. Klinkt allemaal mooi. Maar kost meer diesel en als er wat breekt binnen de garantie, heb je en probleem
@mdoornekamp economisch delict?
Naar mijn weten eerder een milieu delict?
mdoornekamp
@ronald-deutz-fahr milieu mag ook. En als er straks met APK weer ad blue op moet, heb je echt een probleem
+1
@mdoornekamp goed punt dat laatste. Zelfde verhaal met die zgn export trekkers die hier goedkoop aan de man gebracht zijn..
Saeghershof
@mdoornekamp daarom kwam die trekker binnen. Gerammel in de versnellingsbak. Trekker juist 1000 uren. Daar gaat de garantie.
+1
mdoornekamp
@Saeghershof Boer hier had ook paar pech gevallen met een jonge john deere R. Ze hadden het wel eens over tunen gehad. Maar gelukkig niet getuned. Dus alles netjes opgelost met garantie.
Saeghershof
@mdoornekamp boer bij ons had bij andere dealer grotere opraapwagen gekocht. Gevolg trekker teweinig pk's. Goedkoopste oplossing dacht hij: trekker tunen. Boer heeft vandaag nieuwe puma besteld.
mdoornekamp
@Saeghershof ok. Ja tunen lijkt een simpele oplossing. Maar maxxum maar een lichte boeren trekker. Niet alle trekkers hebben een lompe zware bak.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr Onderdelen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!