Foto van een Eicher Tiger II, 1992 een van de laatste klusjes op onze boerderij. De Eicher 3056 die normaal voor deze 4 cubs bazolli tank stond was weg voor de opbouw van een voorlader, en achter de 3

Eicher Tiger II

wotan2
Foto van een Eicher Tiger II, 1992 een van de laatste klusjes op onze boerderij. De Eicher 3056 die normaal voor deze 4 cubs bazolli tank stond was weg voor de opbouw van een voorlader, en achter de 3075 paste de tank niet zo snel achter omdat de slang van de klep te kort was. Dus mocht hij met zijn 34 pk zich nog eens uitleven. Deze trekker was ingeruild op de 3075, maar mocht pas vertrekken toen er een verse voorlader aanwezig was.

Reacties

+2
Towaberg
Prachtige foto 👌
+2
a3vandiejen
Prachtige foto hoor.
+1
wim-same
@a3vandiejen Net zo'n Bazzoli tank als bij jullie Adrie ?
+1
a3vandiejen
@wim-same Heb de indruk dat die van ons wat ouder was , daar zaten hele brede randen op van voor tot achter om de slang op te gooien. Wel zelfde voormaat kwa grote.
+1
wim-same
@a3vandiejen Dit was de tank weer ik vroeger mee reed. Mijn pa huurde deze tank toen.

(klik om te vergroten)

+1
wim-same
@wim-same Dit was een 3000 liter Bazzoli tank.
+1
a3vandiejen
@wim-same Die op jou foto lijkt er meer op kwa grote, was ook een 24 of 2500 l tank. Die brede platen voor de slang diende gelijk als een soort van spatborden haha.
wim-same
@a3vandiejen Volgens mij is deze toch wel het zelfde als van @wotan2 , allen een kuubje kleiner.
+1
a3vandiejen
@wim-same Ik ga het van de week eens na vragen bij m n broers...misschien is er nog wel een foto. Dit is trouwens ook een mooie foto en combi.
+1
wim-same
@a3vandiejen Nog een foto zou super zijn Adrie.
+1
a3vandiejen
@wim-same Ja ga het eens ff uitzoeken.
+2
wotan2
@wim-same Hij net anders/ nieuwer. De tank van hierboven had boven ook een deksel/mangat waar de aansluiting naar de pomp aanzat. Bij de latere was deze aansluiting een 6 duims koppeling net als de slang koppeling voor de zuigslang, zoals bij "jouw" tank. zo'n 3 cubs tank heb ik ook nog gehad nadat de deksel van deze tank rot was.
wim-same
@wotan2 Waren verder wel hele goede tanks. wij hebben nooit problemen gehad.
+3
wotan2
@wim-same tank was volgens mij bj 74, wij hadden hem in 1987 of zo gekocht toen de loonwerker ons een keer had laten zitten. hij heeft hier dienst gedaan tot rond 2010 toen kwam er een gat in het deksel boven. Ik heb toen een 3 cubs tank letterlijk uit de bramen getrokken bij een boer die al 15 jaar gestopt was. Olie bij de pomp bijgevuld, druppelaar vol open, stotterende pomp in het begin, en binnen 2 minuten had ik weer een goed werkende tank.
+2
yoohan
Mooi zeg dit!
+1
stijn-de-bock
Nostalgie
+1
Albert Peters
Mooie foto

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Eicher Tiger II ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!