Foto van een Case IH Interieur. Foto is geplaatst door Driver Krikke op 16-12-2020 om 21:31:11, met 14 reacties.

Case IH Interieur

Driver Krikke
Foto van een Case IH Interieur

Reacties

hummy
Goed bezig👍
valmet6400power
Vanwaar de keuze om de gps voorop te doen en niet (zoals gangbaar) op het dak?
newholland6640
@valmet6400power er zijn er die zeggen dat trekker dan secuurder is omdat fouten eerder gecorrigeerd worden.
valmet6400power
@newholland6640
Maar als je door een kuil rijdt beweegt het dak net zo goed als de plek waar dat bolletje nu zit. Maar misschien kan @Driver Krikke ons antwoord geven 😃
Saeghershof
@valmet6400power gps-ontvanger is daar geplaatst op vraag van de klant ivm met de nauwkeurigheid. Trekker staat/stond aan de sproeivat en de stooier.
+1
valmet6400power
@Saeghershof
Oh okee? Wij hebben een Dgps bol op de spuit zelf zitten en die werkt ook gewoon feilloos. Dat is niet eens RTK gps..
Valtraboerties
@valmet6400power het zal niet heel veel uitmaken, maar het kan zijn dat je cabine nog op de lijn is terwijl de voorwielen serieus van de lijn zijn?
valmet6400power
@Valtraboerties
Ja dat kan zeker, je kunt zelf haaks op de lijn staan en dan de bol “in het midden” van de lijn hebben. Maar dat kan ook met deze manier van plaatsen.
Valtraboerties
@valmet6400power ja vanzelfsprekend, ik weet het ook niet precies. Wij hebben hem ook voorop zitten omdat we geen stuurautomaat hebben, wij rijden dus min of meer achter de bol aan waardoor we m netter kunnen volgen. een moderne en compleet ingerekende GPS met compas waterpas en alles erop en eraan zal wel geen verschil maken.
newholland6640
@valmet6400power hij beweegt dan al de helft minder, maar het gaat vooral om de verplaatsingen tov de wiellijn.

Voorwiel 2 centimeter opzij is bij de cabine maar 1 cm. Maar goed. Dat is theoretisch. Praktijk ervaring heb ik niet.
De boer maar
@newholland6640 onze ervaring is ook wanneer de trekker scheef rijd de onderkant van de trekker niet meer in lijn is met de ontvanger want het systeem gaat er vanuit dat je recht staat en dan een afwijking krijgt op maaiveld hoogte dus hoe lager de ontvanger hoe minder je er last van zou moeten hebben denk ik
bartjuh
@De boer maar daarom zitten er waterpassen in die bollen en moet je de hoogte van de bol in de computer doorgeven. Dan berekend het systeem dat de lijn op de grond klopt
De boer maar
@bartjuh de trekker waar ik het over heb zit geen kaart in dus hij is niet precies die staat de cm weet niet of dat van invloed is zonder blijft hij langer in zijn eigen marge dan zeker ?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH Interieur ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!