We zijn bezig met onderhoud van de Fendt 512C, nu we de wielen er toch af hebben gelijk even opnieuw gespoten. Ze waren na 21 jaar inmiddels orange geworden..

Fendt 512 C

arjanvw
We zijn bezig met onderhoud van de Fendt 512C, nu we de wielen er toch af hebben gelijk even opnieuw gespoten. Ze waren na 21 jaar inmiddels orange geworden..

Reacties

a3vandiejen
Netjes.
+3
jehan
Aha krant lezen en spuiten tegelijk
arjanvw
@jehan Haha! Mooie bezigheidstherapie!
mdoornekamp
Hoe maak je de velgen schoon dan. Of zat er geen roest op
arjanvw
@mdoornekamp Klopt, zat geen roest op. Zijn alleen verkleurd door de jaren heen. Heb ze flink opgescheurd en gewoon overgespoten.
mdoornekamp
@arjanvw ok. Ja dan kan dat prima. Mijn nieuwe velgen bladeren na 3 jaar al af🤔
arjanvw
@mdoornekamp dat is balen, geen garantie meer zeker? Bladeren is nog beroerder dan verkleuren.
+1
mdoornekamp
@arjanvw nee geen garantie. Ik wil het nu goed hebben dus bij een industriële spuiter gebracht. @deufi Poeder coaten is tegenwoordig niet zo goed meer omdat met te lage temperaturen gewerkt wordt. Het dikke ijzer wordt dan niet warm genoeg.
+1
rickboer blija
@mdoornekamp @arjanvw de velgen van onze claas zijn 14 jaar geleden gepoedercoat, en tot afgelopen jaar heel strak gebleven. Sinds dit jaar zit er een klein roestplekje in een van de velgen
deufi
@mdoornekamp die waren zeker gepoedercoat? Hier toevallig ook een set kaal gemaakt en weer in de grondverf staan. Is best flinke klus.
ralphhonda
Netjes hoor, frist altijd weer lekker op 👌🏻
+1
arjanvw
@ralphhonda klopt idd, glans zat er nog wel op maar inmiddels wel orange geworden
trecteur
Heel mooi, straks gekleurd!
Hoe krijg je eigenlijk die kranten zo strak tussen band en velg?
+1
arjanvw
@trecteur Dank je! Ik doe eerst met afplakband een rondje langs de velg en daarna knip ik de ronding van de velg uit de krant en plak die ertegen aan.
+4
arjanvw

(klik om te vergroten)

Zo ziet het er uit.
trecteur
@arjanvw Echt knap, vakwerk hoor!
Dus plakband op de band en niet tussen de velg?
arjanvw
@trecteur klopt, plak het gewoon strak naast de velg op de band.
+1
wart
Kijk netjes, toont weer als nieuw!
joozt
Strak werk zo! Gewoon met de compressor gespoten neem ik aan? Hoeveel lagen breng je dan aan? En alleen de buitenkant gedaan of beide kanten?
+1
arjanvw
@joozt bedankt, idd gewoon met de compressor. Ben ook blij met het resultaat. Halverwege begon de compressor kuren te krijgen, kon de druk niet meer vast houden...

Spuit 2 lagen. Heb de binnenkant deze keer niet gedaan. Zit geen roest op en is niet verkleurd doordat de zon er niet bij komt.
joozt
@arjanvw Ah mooi werk. En gewoon de standaard compressor? Of heb je er een luchtdroger etc tussen zitten? Verf komt van de lmb? En neem aan dat je dat nog moet verdunnen?
+1
arjanvw
@joozt klopt, gewoon een relatief kleine compressor. Die is handig met lucht reduceren. Verf komt idd bij het lmb vandaan incl. de kunsthars verdunner. Ben geen professionele spuiten, maar door schade en schande gaat het steeds beter!😉
+2
joozt
@arjanvw Het ziet er in ieder geval erg netjes uit! Misschien moet ik het dan ook maar gewoon eens proberen!
arjanvw
@joozt gewoon eerst even ergens een proefstukje spuiten voordat je aan je nieuwe trekker begint! 🤣🤣
+1
joozt
@arjanvw Haha ja ik begin eerst wel met iets dat niet in het zicht komt te zitten 😂

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 512 C ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!