Foto van een Ford 7810 motor. Na complete revisie verkocht naar het buitenland.. Foto is geplaatst door RPCounty op 19-12-2020 om 19:03:08, met 18 reacties.

Ford 7810

RPCounty
Foto van een Ford 7810 motor. Na complete revisie verkocht naar het buitenland.

Reacties

john deere 7810
Net blokje nog ofniet? loopt de handel op moment nog een beetje?
+2
RPCounty
@john deere 7810 een hele mooie motor. De handel loopt op t moment als nooit te voren. Een gekkenhuis zoveel dr om gaat.
john deere 7810
@RPCounty

wat mankeerde er aan dan? Ja bijzonder is dat he in deze tijd... mensen zitten veel bij huis en bedenken zich van alles volgens mij. Alleen maar mooi dat ze je weten te vinden!
Kramer U800
@RPCounty Mooi om te horen!

De één zijn brood is de ander zijn dood zie je nu een hoop.

Er zijn een hoop kantoor mensen en hobbyisten die nu tijd (en geld) over hebben en zich bedenken wat ze nou gaan doen. Iets nieuws in of om het huis of een motorfiets voor de hobby erbij, of zo'n motorblok.
Ritchie
Dit is er 1 voor een 2WD uitvoering of niet? Aan het carter te zien.
+2
wouterdp
@Ritchie
Dit is het typische voor een 7810 motor, olie pomp aangedreven door de nokkenas zodat er plaats is voor de voorasophanging. Alle andere 6.6 motors vanaf tw hadden de olie pomp vooraan
Ritchie
@wouterdp

Ow ja tuurlijk, alle 7810's hebben het zo. Daarom valt het nog niet mee om een 6610 o.i.d. mooi om te bouwen naar 7810, die motors geven ze ook niet weg.

Klopt ja, daarom hebben die 10 series met TW motor de vooras omgedraaid.
Gavrie Willemsen
@Ritchie wat bedoel je met “omgedraaid”?
Ritchie
@Gavrie Willemsen

Het carter bij zo'n TW blok is anders, hierdoor past de vooras niet op de 'normale' manier. De triangel moeten ze dan aan de voorkant doen i.p.v. onder het motorblok zegmaar.

Zoals deze bijvoorbeeld: tractorfan.nl/picture/751485/…
Gavrie Willemsen
Het buitenland? Is dat een buurland of echt ver ergens in Europa?
+1
stijn-de-bock
@Gavrie Willemsen buitenland is een dorp hier in de buurt,vlakbij temse🙈
+1
Gavrie Willemsen
@stijn-de-bock 🤪🤪🤪
+1
Saeghershof
@stijn-de-bock deelgemeente van bornem.
stijn-de-bock
@Saeghershof voor jou nog dichter dan voor mij,😉
+1
Saeghershof
@stijn-de-bock ja klopt. nu met corona dromen er veel om naar het buitenland tegaan.
+1
stijn-de-bock
@Saeghershof ik misschien vandaag nog ,met de fiets.
+3
RPCounty
@Gavrie Willemsen deze gaat naar Engeland toe. Deze week ook al een aantal trekkers op transport gezet die kant op. Iedereen graaft zich in ivm de komende Brexit. Wij zelf ook. Zijn diverse pallets onderdelen vanaf die kant weer hier heen gekomen. Na 1 januari kijken we wel verder. De papperassen hebben we in ieder geval wel al voor mekaar om de handel te continueren. Maar better be safe then sorry dus eerst een extra buffer aangelegd zo ver dat gaat.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7810 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!