Maaiers eindelijk uit de openlucht stalling gehaald. Maandag t spul even schoonmaken en binnen parkeren. Trekker schoon houden valt niet mee met een kuilbult in het land in deze tijd van het jaar 😅

Massey Ferguson 6290

EA_MF
Maaiers eindelijk uit de openlucht stalling gehaald. Maandag t spul even schoonmaken en binnen parkeren.

Trekker schoon houden valt niet mee met een kuilbult in het land in deze tijd van het jaar 😅

Reacties

+1
mf 6150
Keerl wat heb je der een bende van gemaakt erik😜
EA_MF
@mf 6150 kunt niet altijd 6 gooien 🤪 wacht maar hoe t erf dr uit ziet als t spul schoon is 😂 dan is de bende helemaal compleet 😅
mf 6150
@EA_MF
Herkenbaar😅
JoranK
Thuis nog niet genoeg voeropslag nu?
+1
EA_MF
@JoranK als het goed is wel, ligt nog een paar meter van een najaarskuil uit 2017 in het land 😉
frank_mf
Zelfde frontmaaier als wij thuis denk. 306F ED met hydraulische ontlasting én kettingen. Nog problemen mee gehad door de jaren heen?
EA_MF
@frank_mf de kneuzer is een keer gereviseerd (deels nieuwe tanden en volledig nieuwe rubber blokjes dr in) maar verder eigenlijk nooit wat mee gehad zover ik mij kan herinneren.
frank_mf
@EA_MF Mooi werk. Is zo'n achtermaaier iets? Ben die Lely maaier zat, zou de Pöttinger set compleet willen maken. Alleen die jonge maaiers zijn allemaal zo duur. Graag iets rond de 260 want 3 meter is een brug te ver denk voor de 6265.
casejxu
@frank_mf wat is er mis met de lely??
EA_MF
@frank_mf bevalt ons ook goed, die kneuzer is met de nylon vingers een stuk onderhoudsvriendelijker. Maaibalk wil bij ons soms wel een klein streepje laten staan, ik vermoed dat dat veroorzaakt wordt door een kleine beschadiging in 1 van de glijsloffen, al beweren sommigen dat het komt door de draairichting van de schijven.
+1
frank_mf
Quote Reactie van @EA_MF:
nylon vingers

Nylon vingers ja? Ik vind die stalen juist fijner dan die kunststrof dingen in de lely

@casejxu Elk jaar wel wat. Hou de lagers en vet goed bij (controleren en regelmatig verversen).

Hopelijk dit jaar een probleemloos seizoen.
casejxu
@frank_mf okee overweeg wel eens naar een splendimo vind 't namelijk wel hele mooie maaiers!
Valtrapowerr
@casejxu Heel mooi ja, en voor iemand als jij die kan sleutelen prachtige winter bezigheid 😁 maaien mooi en licht maar wel gauw achtig kapot🙈
frank_mf
@casejxu Maaien mooi licht en wegen weinig maar technisch niet alles. Achteraf hadden we toen voor Kuhn moeten kiezen. Nu neig ik naar Pöttinger omdat die frontmaaier (voor weinig gekocht) het toch wel erg goed doet en nog geen speling heeft, iets wat de Lely al sinds de fabriek vreemd is.
casejxu
@frank_mf okee. Nou ja wil wrl graag iets breder en twijfel soms om te kneuzen maar heb nog geen zin n paar duizend bij te moeten leggen
frank_mf
@casejxu Wat voor maaier heb je nu dan? 80-90 pk gaat prima met zo'n Lely. Maar bij ons staat er 125 voor (dubbel, dat wel).

Heb er binnenkort nog een voor de handel. Lely 280 MC uit 2012. (niet die van mn pa overigens, 2013, die blijft nog even)
casejxu
@frank_mf cm269 trommelmaaier. Maait super overigens

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6290 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!