Alweer een specialleke die we op onze oude doos plaatsten afgelopen maand. Deze unieke creatie zagen we afgelopen maiscampagne in de Vlaamse velden. Het is landbouwer Snauwaert die in 1990 in zijn 'sm

Mengele Meerdere

MMaarten
Alweer een specialleke die we op onze oude doos plaatsten afgelopen maand.
Deze unieke creatie zagen we afgelopen maiscampagne in de Vlaamse velden.
Het is landbouwer Snauwaert die in 1990 in zijn 'smesse' (werkhuis in mooi nederlands 😉 ) deze hakselaar in één knutselde.
Als basis werd er een International 1246 gebruikt. Hier werd een Mengele TH2 H twee rijige hakselaar op aangebouwd, maar door de handige vingers van deze landbouwer werd het een drie rijer.
Hij bouwde er een bunker op die achteraan kan uitdraaien. Wanner de bunker vol is, wordt er gelost in kipwagens en die worden dan nog eens bijgeblazen door de pijp terug te draaien.

U ziet het, ook in Vlaanderen zijn er heel wat handige harry's!
Meer vind je op deoudedoos.be/

Reacties

Lucas Ensing
Prachtig!
MANAckerdiesel
Aan de rode plaat te zien is deze nog steeds in dienst?
+1
MMaarten
@MANAckerdiesel Klopt, foto is van afgelopen najaar, still going strong

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Mengele ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!