Foto van een Strautmann Giga Vitesse, jaarlijkse schoonmaak weer van start gegaan, alle kappen er af gehaald waar gras achter zat, Behoud van de machine

Strautmann Giga Vitesse

Fordje6500
Foto van een Strautmann Giga Vitesse, jaarlijkse schoonmaak weer van start gegaan, alle kappen er af gehaald waar gras achter zat, Behoud van de machine

Reacties

inter 745xl
Kruip je dr zo onder?
Terwisscha
@inter 745xl als de strautmann niet achteruit kan rollen dan kan er inprincipe niets gebeuren.
Alhoewel ik er ook niet onder zal kruipen
+1
Husqvarna
@Terwisscha
Hier ook zo gedaan bij de super vitesse, de pickup omhoog vastgezet en die plaat er onder losgedraaid met 5 boutjes, toen kwam er nog een lading gras uit, en in de wagen loopt er zo ook makkelijker uit.
Fordje6500
@inter 745xl helemaal er onder niet, scheeld gewoon enorm dat je nu fatsoenlijk onder de pickup kunt spuiten, 2 dagen schoonmaken maar dan glimt die ook weer helemaal 👌🏽
rommert14
@Fordje6500 het mooiste werk, schoonmaken
Fordje6500
@rommert14 ik mag het graag doen, muziek op de gehoorbeschermer en een goed spuitpak dan kun je het wel volhouden, ook mooi om ondertussen te kijken naar dingen die kapot zijn, zo kwamen we er achter dat het lager vd walsen achter het begeven had
rommert14
@Fordje6500 klopt, ik vind het dankbaar werk, kan er alleen geen dag voor uittrekken helaas, maar ook hier is bijna alles weer schoon en doorgesmeerd in het hok gekomen.
@Fordje6500 heb je 2 dagen werk of zo’n wagen ja?
+1
Rokus
@ronald-deutz-fahr wij gaan hem altijd eerst een keer helemaal rond met lucht, scheelt uren spuiten als 80% van het gras al weg is. Met water blijf je het heen en weer spuiten!
Terwisscha
@Rokus en krijg je de machine nooit helemaal schoon. Nog nooit geprobeerd om eerst met lucht schoon te maken. Onze ladewagen zat op het laatst, doordat het steeds natter werd, steeds meer onder de modder. Blaas je dat er met lucht er allemaal af?
MulderDeutz1
@Terwisscha @Rokus @ronald-deutz-fahr Zo’n wagen sta je gerust minimaal 1,5 dag op te spuiten en inderdaad het mooist eerst even 1,5 uur met lucht er omheen. Scheelt gigantisch als het meeste gras er uit is. Silagewagen is een dag, hakselaar zo 2,5 tot 3.
Terwisscha
@MulderDeutz1 zoveel meer werk heb je toch niet van zo'n ladewagen om die schoon te maken? Onze ladewagen (Lely tigo 50 SD Profi) had ik in goed 4 a 4,5 uren schoon. Deze wagen heeft alleen een grotere bak.
+1
MulderDeutz1
@Terwisscha Schoon is subjectief he 😉
bartjuh
@MulderDeutz1 ik draai op 't eind altijd nog ff de lans van 't pistool. Dan komt 't water er niet onder druk uit en spoel je hem zo nog ff na. Heb aardappelrooier vaak met een uur of 4 spuiten al schoon. Kiepers 1,5 uur PS. Trekkers net zo
MulderDeutz1
@bartjuh Bij de loonwerker hebben ze een lagedruklans uit de bronpomp, komt veel water uit zonder druk. Is inderdaad ideaal om na te spoelen.
@bartjuh dat was mijn idee ook ja. Dat geneuzel om het laatste korreltje zand ben ik ook niet van. Zal ook een slag zijn, en niet bang om zelf vies te worden natuurlijk. Ff iemand op de trekker die ff kan verrijden om de velgen vlot te doen. Bij machines net zo, iemand in de buurt die ff kan verzetten ipv zelf spuitpak uit trekken is ook wel lekker!
Rokus
@Terwisscha jah als het beetje opgedroogd is spuit je eedeel van de bagger er ook af (wel met grote mobiele compressor dan tenminste) alleen het is niet altijd pretje want die bonken bagger komen hard aan als je ze terug krijgt in je gezicht(;
Terwisscha
@Rokus als ik zeker weet dat ik de ladewgaen dit jaar voor het laast heb gebruikt, dan spuit ik hem het liefst vandaag nog schoon. De modder spuit je er dan zo af.
Ik doe trouwens ook de hele wagen, ook de invoer. Aan de ene kant moet die schoon maar aan de andere kant zegt iets in mij dat het beter is dat die vies blijft. De balken invoer heeft namelijk veel draaiende delen en dan spuit je ook nog lekker water tussen de lagers.
Rokus
@Terwisscha haha jah zouden wij ook wel willen om alles gelijk schoon te spuiten maar met 6 silage / opraapwagens lukt dat helaas nooit! Ja mee eens goed schoon spuiten kan ook wel eens tegen werken als overal water in gaat zitten
Terwisscha
@Rokus een rotor invoer kan dat wel hebben.
Achter af vindt ik het ook wel jammer dat wij geen rotor in de ladewagen hebben. Laadt zoveel mooier en veel minder onderhoud. Maar is in onze bedrijfs voering de ideale wagen.
+4
wart
Tussen schoonspuiten en schoonspuiten zit nogal verschil.. de ene kijkt nou eenmaal wat minder precies als ander. Trekker winter schoonmaken kost me ook zo 1 dag..

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Strautmann Giga Vitesse ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!